Pedagogik GR (A), Särbegåvade elever i skolan – förutsättningar och utmaningar, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Pedagogik GR (A), Särbegåvade elever i skolan – förutsättningar och utmaningar, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vad roligt att du är intresserad av kursen om särbegåvade elever i skolan och dess förutsättningar och utmaningar. Min förhoppning är att litteraturen, inspelade föreläsningar, lärseminarier och de uppgifter du gör i kursen ska öka din kunskap om särbegåvade elever.

  • Kurskod: PE188G
  • Anmälningskod: T2179
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2020-06-08 - 2020-08-30

Kursen ges på halvfart med start vecka 24 och avslut vecka 33.
Kursintroduktionen ges vid två tillfällen under vecka 24. Det första tillfället är måndag 8 juni, kl 11-12 och det andra tillfället är onsdag 10 juni, kl 18-19.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Under kursens gång erbjuds frivilliga lärseminarier vid tre tillfällen kopplade till tre obligatoriska inlämningsuppgifter. Inlämningsuppgifterna ligger till grund för den slutgiltiga examinationsuppgiften ,vilket innebär att deltagande i lärseminarier och genomförande av inlämningsuppgifter är till stor hjälp för genomförandet av den slutgiltiga examinationsuppgiften.
Lärseminarierna ges under veckorna 25, 27 och 29.
Under vecka 31 ges ett frivilligt diskussionsseminarium med möjlighet att resonera kring frågor och funderingar som kommit upp under kursens gång.
Den avslutande examinationsuppgiften lämnas in vecka 33.
Ytterligare information ges vid kursintroduktionen och i studiehandledningen som kommer att finnas tillgänglig vid kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Om du har frågor med koppling till kursen och dess upplägg och inte kan vänta till kursintroduktionen är du välkommen att kontakta mig.

Varmt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLena Ivarsson
Lena Ivarsson, Universitetslektor i pedagogik.
e-post: lena.ivarsson@miun.se
telefon:010-142 80 44