Religionsvetenskap GR (A), Antikens gnostiska traditioner och dess plats i modern kultur, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap GR (A), Antikens gnostiska traditioner och dess plats i modern kultur, 7,5 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har valt att studera gnostiska traditioner hos oss! Vår strävan är att du ska stimuleras genom dina studier oavsett hur erfaren du är. Hoppas att du kommer att trivas!

  • Kurskod: RK007G
  • Anmälningskod: M2349
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-07-27 - 2020-08-30

Kursens första starttillfälle är under den första veckan på kursen. Schema hittar du här: https://se.timeedit.net/web/miun/db1/student/ri1Q5008.html

Gå in på Miuns hemsida https://portal.miun.se/ny-student samt https://biblioteket.miun.se/student och läs informationen där så att du är väl förberedd när kursen startar.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Samtliga föreläsningar spelas in och läggs ut i mp3-format. Det gör att vi kan lägga mer tid på seminarier och på annan kontakt med er studenter. Eftersom seminarierna är viktiga är det viktigt att registrera sig så snart som möjligt för att inte komma efter.

På lärplattformen Moodle hittar du allt du behöver för att gå kursen. Här lägger vi ut föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Via Moodle tar du även del av våra nyhetsmeddelanden. Moodle når du via studentportalen. Det är viktigt att du kontinuerligt går in på Moodle för att ta del av nytillkommen information under kursens gång.

Du kommer kontinuerligt att få uppgifter som du arbetar med självständigt. Därefter diskuterar vi dem vid ett seminarium. Genom ett öppet och eftertänksamt seminariesamtal får du möjlighet till att diskutera det som du sedan ska skriva PM om. En tid efter seminariet lämnar du in en pm på de uppgifter som du redan bearbetat självständigt innan seminariet, ytterligare diskuterat vid seminariet och alltså nu skriver PM om. Det är denna skriftliga version som läraren sedan kommenterar och betygsätter.

Fördelarna med det här arbetssättet är att du arbetar kontinuerligt vilket förbättrar inlärningen.

Vi använder ett system som heter Zoom för seminarier. Länken till våra virtuella rum där finner du också i lärplattformen. Där kan man samtala om man har ett headset med mikrofon och hörlurar. Det är särskilt viktigt med hörlurar, eftersom ljudet från seminariet annars ”ekar” när din mikrofon är påkopplad. Det är också trevligt med webkamera, men inte ett krav för att få delta i seminarierna.

Ett aktivt seminariedeltagande hjälper oss att bygga upp en bra arbetsmiljö och om du inte är väl förberedd vid seminarierna minskar du dina egna och andras möjligheter att få ut maximalt av kursen. Vår erfarenhet är dock att det här slaget av kursupplägg brukar göra seminarierna så värdefulla att det inte är svårt att motivera någon att delta fullt ut.
Det är mycket viktigt att du införskaffar kurslitteraturen i god tid till kursstart. Kurslitteraturen hittar du i kursplanen som finns i länken i början av detta brev.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJörgen Magnusson
Docent och kursansvarig