Religionsvetenskap GR (A), A2, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till kursen Religionsvetenskap GR (A), A2, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du har valt att studera världens religioner hos oss! I nuläget ger vi kurser från A- till magisternivå, men siktet är inställt på att starta forskarutbildnings-nivån i framtiden. Vi strävar efter att du ska stimuleras genom dina studier oavsett hur erfaren du är.
Hoppas att du kommer att trivas!

  • Kurskod: RK020G
  • Anmälningskod: M2379
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2020-06-15 - 2020-08-23

Kursens första starttillfälle är under den första veckan på kursen.

Gå in på Miuns hemsidahttps://www.miun.se/student/antagen/ och följ instruktionerna där så att du är väl förberedd när kursen startar.

En kort introduktion till religionsvetenskap inleder kursen och sedan följer islam, hinduismen och buddhismen (i den ordningen). Kurslitteraturen till momenten hittar du i kursplanen.

Schema
Fyra veckor innan kursstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till kursstart och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter starten.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

På lärplattformen Moodle hittar du material och information du behöver för att gå kursen. Här lägger vi tex ut föreläsningar, dokument och annat kursmaterial. Via Moodle skickar vi meddelanden till din miun-mejladress så det är viktigt att du använder den. Du skickar också frågor till lärarna via Moodle samt tar del av våra nyhetsmeddelanden.

Gå in i Moodle när du registrerat dig på kursen och gå noggrant igenom alla dokument som finns där, det gör dig bättre förberedd för att ta del av undervisningen och slutföra kursen.

Undervisningen hålls i plattformen Zoom där du deltar med ett headset, dvs med mikrofon och hörlurar. Det är också trevligt med webkamera, men inte ett krav för att få delta i seminarierna. Du behöver också en någorlunda snabb uppkoppling. Många mobila bredband brukar vara för långsamma. Länkar till undervisningsrummen i Zoom finns i ditt schema i Time-edit ("Mitt schema" på studentwebben)
Guider till våra digitala resurser hittar du också på studentwebben: https://www.miun.se/student/

Du kommer kontinuerligt att få uppgifter som du arbetar med självständigt. Därefter diskuterar vi dem vid ett seminarium. Genom ett öppet och eftertänksamt seminariesamtal får du möjlighet till att diskutera uppgifterna och komma med frågor. En tid efter seminariet lämnar du in ett pm på de uppgifter som du redan bearbetat. Det är denna skriftliga version som läraren sedan kommenterar och betygsätter. I vissa moment förekommer också interaktiva föreläsningar med tillfälle för frågor och diskussion.

Ett aktivt seminariedeltagande är en förutsättning för att vi ska kunna bygga upp en bra arbetsmiljö och om du inte deltar vid seminarierna minskar du dina egna och andras möjligheter att få ut maximalt av kursen. Vår erfarenhet är dock att det här slaget av kursuppläggning brukar göra seminarierna så värdefulla att det inte är svårt att motivera någon att delta fullt ut.

Fördelarna med vårt upplägg är att du gör examinerande uppgifter kontinuerligt vilket förbättrar inlärningen. Dessutom får du tät kontakt med läraren och dina kurskamrater. Du får även en bedömning efter att varje seminarieuppgift är fullgjord så att du kan konstatera vad du redan inhämtat och hur du ligger till. När samtliga seminarieuppgifter på en delkurs är bedömda får du betyg på delkursen.

Läser du helfart (100%) så innebär det att vi förväntar oss att du har möjlighet att delta dagtid och att du kan lägga 40 timmar i veckan på dina studier.

Det är mycket viktigt att du införskaffar kurslitteraturen i god tid till kursstart. Kurslitteraturen hittar du i kursplanen som finns i länken i början av detta brev.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång, hjärtligt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna-Pya Sjödin
Kursansvarig