Arkiv- och informationsvetenskap GR (C), IT-forensik för arkivarier, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Arkiv- och informationsvetenskap GR (C), IT-forensik för arkivarier, 7,5 hp.

Vad kul att just du vill gå denna kurs där jag Erik Borglund är ansvarig och lärare. Jag är professor i arkiv och informationsvetenskap och docent i data och systemvetenskap. Kursen har utvecklats för att ge praktiska kunskaper med en teoretisk grund för de som är eller har tänkt att arbeta inom arkivsektorn avseende IT-forensik.

  • Kurskod: AK027G
  • Anmälningskod: F2019
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-06-07 - 2021-08-29

Kursen startar den 7/6 med introduktion och föreläsning no 1. Sedan är det regelbundna föreläsningar och handledningar som erbjuds till kursen avslutar.

kl 0900 den 7/6 i verktyget ZOOM med adressen https://miun-se.zoom.us/j/6444068075

Om du hellre skulle behöva möjlighet att ringa in så kontakta mig (erik.borglund@miun.se) så skickar jag hela inbjudan till mötet där telefonnummer finns

Kursinformation

Kursen är helt på distans. Föreläsningar sker i zoom och dessa spelas in. Fyra grundläggande föreläsningar, lägger grunden för era självstudier. Vi har "office hours" dvs schamlagda möjligheter att få handledning och konkret stöd i frågor du kan ha, dessa spelas ej in.

Kursen examineras med tentamen och laborationer som man kan göra när det passar.
Kursen använder Moodle som plattform.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Studier på sommaren är härligt, men också utmanande då det finns mycket som lockar. Jag hoppas jag kommer erbjuda en spännande kurs som gör att just du i augusti kan lägga till en ny unik kunskap till ditt CV.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetErik Borglund
Professor, ämnesföreträdare