Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp.

Jag har glädjen att berätta att du blivit antagen till kursen Kriminalitetshistoria på Mittuniversitetet. Kursen börjar måndagen den 7 juni (vecka 23) och avslutas fredagen den 9 juli (vecka 27). Kursen ges på helfart.

  • Kurskod: HI094G
  • Anmälningskod: M7309
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2021-06-07 - 2021-07-11

Jag som undervisar på kursen heter Glenn Svedin. Jag är universitetslektor i historia, och forskar på området brottslighet och kriminalpolitik. Om du inte avser att läsa kursen ber jag dig redan nu att gå in på www.miun.se/aterbud och tacka nej till din plats. Då vi kan ge din plats till en annan student. Kursen är nämligen mycket populär, och långt ifrån alla som sökt har tyvärr kunnat antas.

Kursinformation

Kursen ger grundläggande kunskaper om brottslighetens utveckling i Sverige och övriga Europa från medeltiden till våra dagar. Vidare kommer vi att diskutera föreställningar om brott, och kriminalpolitikens utveckling över tid.

Kursen är en nätkurs (IT-distans) och innehåller inga fysiska träffar. I stället kommer Lärplattformen Moodle vara vår mötesplats. Där kommer studiehandledning, uppgifter och annan viktig information att finnas tillgängligt. På Moodle kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till läraren och delta i diskussionsforum. För att du ska komma åt kursen i Moodle behöver du först registrera dig på kursen. Det gör du i "Studentportalen" på www.miun.se (du kan göra det först två arbetsdagar innan kursen börjar, dvs först torsdag vecka 22). Då kommer du inom 1 arbetsdag att få tillgång till kursen. För att komma åt kursen loggar du alltså in i "Studentportalen". När du har registrerat dig på en kurs kommer den att visas i rutan "Mina kurser" i Lärplattformen.

Jag kommer måndag och tisdag under vecka 23 att introducera kursen muntligt. Detta kommer att ske via ett verktyg som heter Zoom. En länk till mitt digitala Zoom-rum kommer du att finna i Lärplattformen Moodle. Har Du några frågor innan vecka 23 går det bra att maila mig på glenn.svedin@miun.se.

Vecka 23 kommer att vara en introduktionsvecka, där du ska få utföra en mindre uppgift. Vecka 24-27 kommer ni varje vecka att ha en uppgift att arbeta med. Detta innebär att innehållet och kurslitteraturen kommer att behandlas successivt veckovis med examinerande s.k. "veckouppgifter" Till dessa skriftliga uppgifter kommer varje vecka ett seminarium (via nätet) att erbjudas, där vi diskuterar veckans frågeställningar tillsammans, och då du som student kan få handledning med veckans uppgift. Seminarierna fungerar således som lärtillfällen. Seminarierna är inte examinerande, dvs ej obligatoriska, men då de är utmärkta lärtillfällen inför inlämningen av veckouppgifterna rekommenderas närvaro.

Exakta tider kan i skrivande stund komma att ändras, men planera för:
Vecka 23: introduktion måndag 15.00-16.00 eller tisdag 13.00-14.00.
Vecka 24-27: Seminarium på "veckouppgifterna" varje torsdag (17/6, 24/6, 1/7, 8/7) kl 10-12
Inlämning av veckouppgifter: Senast måndag morgon 8.00 (dvs uppgiften för vecka 23 lämnas in måndag vecka 24 kl 8.00 osv).

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen varmt välkommen till en spännande och mycket populär sommarkurs på Mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGlenn Svedin
Glenn Svedin
Universitetslektor i historia
Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap (HSV)
Mittuniversitetet
glenn.svedin@miun.se