Litteraturvetenskap GR (A), Barn- och ungdomslitteratur, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Litteraturvetenskap GR (A), Barn- och ungdomslitteratur, 7,5 hp.

Vi ska tillsammans läsa en hel del barnböcker (vi sparar bilderböcker och ungdomsböcker till en senare kurs) och analysera den med hjälp av kursens facklitteratur. Försök få tag på barnböckerna på biblioteket, de flesta brukar finnas där!
Hoppas att dina studier ska bli givande!

  • Kurskod: LI049G
  • Anmälningskod: M7199
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-06-07 - 2021-08-15

Det första du gör (senast 14 juni) är att presentera sig kort! Berätta också om ett läsminne som känns betydelsefullt – det kan vara ett barndomsminne, något viktigt från tonåren, eller en bok som gjorde starkt intryck i förra veckan! Det kan också handla om en lässituation snarare än själva innehållet i berättelsen.

Kursinformation

Kursen ges helt och hållet på distans, vilket betyder att du i princip bedriver dina studier på egen hand, men med stöd av lärare och kurskamrater. Alla diskussioner och inlämningar sker via vår kurs¬plattform Moodle.
Den första uppgiften (inlämning 28 juni) handlar om barndomssyn, och du kan välja mellan att analysera Den vita stenen, Lilla Asmodeus eller Om detta talar man endast med kaniner.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Väl mött på kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetEva Nordlinder
Kursansvarig