Statsvetenskap GR (A), Digital politik - från e-tjänster till sociala medier, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Statsvetenskap GR (A), Digital politik - från e-tjänster till sociala medier, 7,5 hp.

Lärarna på kursen, Sofie Blombäck och Gertrud Alirani, hälsar dig välkommen till sommarens kurs!

  • Kurskod: SK052G
  • Anmälningskod: M7019
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-06-07 - 2021-08-15

Kursen börjar den 7 juni. Då kommer en introduktionsfilm att finnas tillgänglig på lärplattformen Moodle, liksom andra inspelade föreläsningar och all information som du behöver för att komma igång med kursen.

I kursplanen kan du redan nu se vilka böcker som ingår i kursen. Skaffa gärna alla böckerna i god tid. Den första du behöver är Begreppbart - Digitalisering av Cöster och Westelius

Kursinformation

Kursen är indelad i tre moment. Det första momentet handlar om vad digitalisering innebär, och hur det kan påverka ett politiskt system. Det andra momentet fokuserar på digitaliseringens effekter på frågor om politiskt deltagande och representation, medan det tredje momentet tar upp digitalisering av offentlig förvaltning. Upplägget är flexibelt, du tar del av inspelade föreläsningar och litteratur när det passar dig under tiden som varje moment pågår. Kursen examineras genom att du deltar i diskussionsövningar, och skriver två inlämningsuppgifter.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att du ska tycka att det är intressant av att lära dig mer om hur digitaliseringsprocesser påverkar vårt politiska system, och ser fram emot att "ses" i sommar!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSofie Blombäck
Kursansvarig