Sociologi GR (A), Våldets roll i samhället, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Våldets roll i samhället, 7,5 hp.

I det här välkomstbrevet finner ni relevant information kring kursens upplägg och dess lärandemål. Informationen kan dock komma att uppdateras löpande och det är därför viktigt att ni aktivt söker information i kursens plattform på Moodle. Att läsa distanskurser innebär ett större mått av eget ansvar än traditionella campuskurser så tänk på att följa upp det som händer på Moodle-rummet.

  • Kurskod: SO094G
  • Anmälningskod: M7189
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2021-06-07 - 2021-08-15

Kursens övergripande syfte är att introducera sociologiska begrepp och teorier kring våld och våldsanvändning. Efter avslutad kurs ska studenten visa förmåga att redogöra för begrepp och teorier om våld och våldsanvändning, diskutera hur sociologiska teorier kan användas för att studera våld i samhället och analysera sociala företeelser och frågeställningar kring våld i samhället.

Kursinformation

Kursen är på IT-distans vilket innebär att det inte finns några obligatoriska träffar. Det egna ansvaret blir därför av största vikt och din egen inlärningsprocess är i fokus. Till din hjälp finns dock lärplattformen Moodle. Alla föreläsningar kommer att läggas på Moodle som inspelat video format och det betyder att ni kan lyssna föreläsningar när ni själva har tid. På Moodle har du möjlighet att diskutera kursinnehållet och kurslitteraturen med andra studenter. Ta till vara på den möjligheten då det blir en mer livfull kurs och då det underlättar ditt egna lärande.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att ni ska trivas med kursen och att ni tycker att litteraturen är intressant

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetEbru Özturk
Ebru Öztürk
Lektor i sociologi
Kursansvarig

Karin Jarnkvist
Docent i sociologi