Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp.

Jag har glädjen att berätta att du blivit antagen till kursen Kriminalitetshistoria på Mittuniversitetet. Kursen börjar Tisdag den 7 juni (vecka 23) och avslutas fredagen den 8 juli (vecka 27). Kursen ges på helfart.

  • Kurskod: HI094G
  • Anmälningskod: M2179
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-06-06 - 2022-07-10

Jag som undervisar på kursen heter Glenn Svedin. Jag är universitetslektor i historia, och forskar på området brottslighet och kriminalpolitik. Om du inte avser att läsa kursen ber jag dig redan nu att gå in på www.miun.se/aterbud och tacka nej till din plats. Då vi kan ge din plats till en annan student. Kursen är nämligen mycket populär, och långt ifrån alla som sökt har tyvärr kunnat antas.

Kursinformation

Kursen ger grundläggande kunskaper om dels brottslighetens utveckling, dels kriminalpolitik, dels synen på brott och brottslingar, i framförallt Sverige från medeltiden till våra dagar. Vi kommer att diskutera föreställningar om brott, vad ett brott egentligen är och hur det har förändrats över tid, samt straff- och kriminalpolitikens utveckling över tid.

Kursen är en nätkurs (IT-distans) och innehåller inga fysiska träffar. I stället kommer Lärplattformen Moodle vara vår mötesplats. Där kommer studiehandledning, uppgifter och annan viktig information att finnas tillgängligt. På Moodle kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till läraren och delta i diskussionsforum. För att du ska komma åt kursen i Moodle behöver du först registrera dig på kursen. Det gör du i "Studentportalen" på www.miun.se (du kan göra det först två-tre arbetsdagar innan kursen börjar, dvs först onsdag/torsdag vecka 22). Då kommer du inom 1 arbetsdag att få tillgång till kursens plattform (Moodle). För att komma åt kursen loggar du alltså in i "Studentportalen". När du har registrerat dig på en kurs kommer den att visas i rutan "Mina kurser" i Lärplattformen.

Jag kommer tisdag vecka 23 att introducera kursen muntligt. Jag kommer dessutom att lägga ut ytterligare ett tillfälle för introduktion litet senare i samma vecka, eller i början av vecka 24. Detta kommer att ske via ett verktyg som heter Zoom. En länk till mitt digitala Zoom-rum kommer du att finna i Lärplattformen Moodle. Har Du några frågor innan vecka 23 går det bra att maila mig på glenn.svedin@miun.se.

Vecka 23 kommer att vara en introduktionsvecka, där du ska få börja bekanta dig med kurslitteraturen. Kursen kommer sedan, preliminärt, att innehålla tre stycken skrivuppgifter. Detta innebär att innehållet och kurslitteraturen kommer att behandlas successivt.

Till dessa skriftliga uppgifter kommer ett seminarium (via nätet) att erbjudas, där vi diskuterar veckans frågeställningar tillsammans, och då du som student kan få handledning med veckans uppgift. Seminarierna fungerar således främst som lärtillfällen. Seminarierna är inte examinerande, dvs. ej obligatoriska, men då de är utmärkta lärtillfällen inför inlämningen av veckouppgifterna rekommenderas närvaro.

Exakt tider kan i skrivande stund komma att ändras, men planera för:
Vecka 23: Introduktion, tisdag förmiddag (prel. 10-11).
Vecka 24: Andra introduktionstillfället, måndag, prel 10-11.
Vecka 24: Torsdag kl 13-15: Seminarium uppgift 1
Vecka 26: Onsdag kl 13-15: Seminarium uppgift 2
Vecka 27: Torsdag kl 13-15: Seminarium uppgift 3.

Inlämning av resp. uppgift sker måndag morgon veckan efter seminariet.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen varmt välkommen till en spännande och mycket populär sommarkurs på Mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGlenn Svedin
Glenn Svedin
Universitetslektor i historia
Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap (HSV)
Mittuniversitetet
glenn.svedin@miun.se

Sidan uppdaterades 2021-10-29