Kriminologi GR (A), Droger och kriminalitet, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Kriminologi GR (A), Droger och kriminalitet, 7,5 hp.

Kursperioden sträcker sig från vecka 23 till och med vecka 32. Kursen går på halvfart vilket motsvarar ungefär 20 timmar per vecka. Jag; Gustav Grut, som är kursansvarig, önskar dig välkommen att dela sommaren med mig och mina kollegor.

  • Kurskod: KR056G
  • Anmälningskod: M2259
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-06-06 - 2022-08-14

Inga obligatoriska träffar förekommer, undervisningen bedrivs enbart via interaktiva plattformen Moodle. På Moodle kommer förinspelade föreläsningar att publiceras under kursens gång, därefter kommer föreläsningarna finnas kvar på Moodle så att ni kommer kunna se dem när det passar er.

Kursinformation

Kursen är uppbyggd kring två (2) moment, vilka kommer att behandlas genom kurslitteraturen och allmänna diskussioner, samt en avslutande övergripande examination på lärplattformen Moodle. Distansstudier vid Mittuniversitetet och inom kriminologi innebär att studierna främst bedrivs genom interaktion och kommunikation på lärplattformen Moodle. Ni uppmanas därför i att gemensamt söka nå momentens lärandemål, utan lärarens ständiga kontroll och översyn i att inlärningsprocessen framskrider.

Denna inlärningsprocess understödjer att ni får bästa behållning av kursen. Du förutsätts bland annat att mer självständigt söka efter kunskap och ta mer ansvar för den egna inlärningen. För distansstudier är det individuella ansvaret för inlärningen än mer betonat genom att det är få eller inga fysiska träffar. Ett aktivt deltagande i diskussionsforumen på lärplattformen Moodle är därför ett mycket viktigt moment i studierna.

Har du inte införskaffat kurslitteraturen så är det hög tid att göra det i god tid innan kursstart! Det kan vara väntetid på kurslitteratur kring kursstart, så beställ den direkt. Litteraturlistan finner du i kursplanen. Det bästa sättet att komma igång och få största utbytet av kursen är att börja läsa redan vid kursstart!

Bekanta dig med Moodle genom att klicka runt överallt – var nyfiken och klåfingrig! Det är viktigt att du känner till alla lärplattformens funktioner och att du har gjort dina profilinställningar redan vid kursstart, detta för att din IT-distanskurs skall kunna fungera på bästa sätt för dig.

Under Kommunikationsverktyg finner du ett forum för ”Presentationer”, där vi gärna vill att du skriver in en kort presentation av dig själv. Skriv gärna något om din bakgrund som exempelvis tidigare studier och yrkeserfarenheter, var du bor, något intresse, utöver kriminologi, eller bara något kul som ingen av oss vet om dig men som du tycker vi borde veta! Beskriv gärna dina tidigare erfarenheter; om du har pluggat på distans tidigare, vad tyckte var bra och vad som var dåligt, om du är helt ny inom e-lärande osv.

E-lärande i IT-distansstudier är en helt annan studieform än Campusstudier, i e-lärandet krävs ett större ansvar av studenten själv att ensam, men också tillsammans med övriga medstudenter, inhämta och skapa sig nya kunskaper. I e-lärande är det otroligt viktigt att vara aktiv och delaktig på lärplattformen, dels för att interagera med övriga medstudenter och därigenom känna samhörighet i det gemensamma intresset och lärandet, och dels för att erhålla fler perspektiv på det som ska läras in. Vi uppmuntrar därför till att du ger feedback på det andra skrivit – det är också alltid roligt att känna sig uppmärksammad i det man skrivit!

Ta dig an kurslitteraturen med stor entusiasm! Ett förslag på tidsplan och lässchema kommer att finnas i studiehandledningen som kan underlätta för dig att komma igång. Mer information och kursrelaterat material kommer att fyllas på i Moodle under kursens gång.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång varmt välkommen till denna kurs!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGustav Grut
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-29