Matematik GR (A), Preparandkurs för civilingenjörsstudier, 3 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Matematik GR (A), Preparandkurs för civilingenjörsstudier, 3 hp.

  • Kurskod: MA001H
  • Anmälningskod: K2049
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2022-08-15 - 2022-08-28

Kursstart är måndag 15 augusti kl. 13:15-15:00 i sal N109. Då kommer vi ge information om hur kursen ska genomföras, introducera kring kursens innehåll och komma igång med kursen. Det behövs ingen särskild anmälan till kursen utan alla programstudenter är automatiskt antagna. Däremot kommer du behöva registrera dig på kursen vid kursstart.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5029Z1806vQQ7wZ1Q94Y05yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

I och med att kursen ges under kort tid är det bra att införskaffa kurslitteraturen i förväg. Boken heter ”Matematik Startbok” av Kerstin Ekstig, Lennart Hellström och Håkan Sollervall, 3:e upplagan, Studentlitteratur AB (ISBN 9789144134024). Det går att använda upplaga 1 eller 2, men sidhänvisningar och dylikt kommer då inte stämma helt.
Dessutom kommer "Kompendium i derivator och integraler" att användas. Detta kommer ni kunna köpa på Studentcentrum i hus N för en billig peng.

Undervisningen sker i sal enligt schema och består av blandade föreläsningar och övningar. Kursen examineras med en inlämningsuppgift.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag hoppas att ni kommer att trivas med era studier på Mittuniversitetet i allmänhet och i matematik i synnerhet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSoumia Touhami
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-07-01