Sociologi GR (A), Feministiska perspektiv på kris, krisberedskap och krishantering, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Feministiska perspektiv på kris, krisberedskap och krishantering, 7,5 hp.

Det är en kurs som på många sätt är aktuellare än någonsin och jag ser fram emot en intressant sommar tillsammans med er.

  • Kurskod: SO121G
  • Anmälningskod: M7439
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-06-06 - 2022-08-14

Kursen pågår mellan v.23-32 och startar därmed tisdag 7/6. På tisdagen hittar ni en inspelad kursintroduktion i Moodle. I Moodle hittar ni också en studiehandledning som beskriver kursupplägget i detalj. Bekanta er nog med denna för att kunna planera era studier på bästa sätt.

Kursinformation

Kursen ges helt på distans och studieformen är flexibel. Det innebär att allt kursmaterial kommer att finnas tillgängligt på kursens Moodle plattform. Den flexibla studietakten innebär även att de enda fasta datum ni har att förhålla er till är de deadlines som gäller för olika inlämningsuppgifter. Kursens föreläsningar är inspelade och kommer att läggas upp löpande under kursens gång.

Jag vill också understryka vikten av att i god tid införskaffa obligatorisk kurslitteratur, den är nödvändig för att följa kursen. Ni hittar kurslitteraturen i kursplanen. Under kursens första veckor kommer vi att arbeta med böckerna "Genus, risk och kris" samt "Feministiskt tänkande och sociologi".

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vänliga hälsningar
Linda Kvarnlöf

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Kvarnlöf
Lektor i Sociologi, kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-29