Turismvetenskap GR (A), Turism idag, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (A), Turism idag, 7,5 hp.

Jag heter Andrew Sutherland och är kursansvarig för kursen "Turism Idag". Jag ser fram emot en lärorik och berikande sommarkurs med er där vi tillsammans kommer att ge en grundläggande förståelse för turismen som fenomen, samt kännedom om vilka drivkrafter som samverkar för dess utveckling.

  • Kurskod: TR030G
  • Anmälningskod: L4049
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-06-06 - 2022-08-14

Kursen genomförs helt på distans med hjälp av undervisningsplattformen Moodle. Det innebär att vi inte kommer att genomföra några fysiska träffar. Trots detta kommer vi att kontinuerligt vara i kontakt med varandra under kursen genom Moodle och via e-mail. Det är därför viktigt att du regelbundet läser din studentmail och besöker din studentsida för att inte missa viktig information.

Kursinformation

Kursen ger en introduktion till turism som samhällsfenomen liksom akademiskt ämne. Kursen beskriver hur turismen fungerar och på vilka sätt den påverkar och påverkas av de olika samhälleliga sammanhang den verkar i. I kursen förklaras och konkretiseras relevanta begrepp, såsom destination, attraktioner, hållbarhet etc., som kan bidra till att förstå och hantera turismens olika uttryck.

På kurssidan i Moodle kommer all information om kursen att finnas i form av dokument, länkar och förinspelade föreläsningar. Där kommer också att finnas funktioner för att lämna in uppgifter och även olika verktyg för att kommunicera med både lärare och studenter på kursen. Inom kursens första tre veckor genomförs ett första obligatoriskt prov/moment. I slutet av kursen kommer ni väljer ett fördjupningsområde med målet att ställa teoretiska perspektiv mot turismens praktiska yttringar.

Börjar redan nu att beställa den obligatoriska kurslitteratur:
Författare/red: Cooper, Chris
Titel: Essentials of Tourism
Upplaga: Senaste upplagan
Förlag: Pearson


Undervisning och återkoppling kan delvis ske på engelska.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen till kursen Turism Idag! Jag är superglad att ni har valt den här kursen som jag tycker är en jätte bra tillfället att bygger era kunskaper inom turism.

Vid frågor av kursens upplägg eller liknande, hör av er till mig

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAndrew Sutherland
Adjunkt

Sidan uppdaterades 2021-10-29