Turismvetenskap GR (B), Turismens pris, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (B), Turismens pris, 7,5 hp.

Hej, jag heter Jack Shepherd. Jag är forskarstuderande inom turismvetenskap och kursansvarig samt lärare på denna sommarkurs på distans. Jag ser fram emot en lärorik och berikande sommarkurs med er där vi tillsammans kommer att granska turismens pris för samhället och miljön.

  • Kurskod: TR032G
  • Anmälningskod: L4059
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2022-06-06 - 2022-08-14

Kursen genomförs helt på distans med hjälp av undervisningsplattformen Moodle. Det innebär att vi inte kommer att genomföra några fysiska träffar. Trots detta kommer vi att kontinuerligt vara i kontakt med varandra under kursen genom Moodle och via e-mail. Det är därför viktigt att du regelbundet läser din studentmail och besöker din studentsida för att inte missa viktig information.

Kursinformation

Vi ska börja kursen med en reflexiv diskussion kring turismens negativa sociokulturella, ekologiska och ekonomiska negativa påverkan. Vi ska försöka identifiera och analysera de drivkrafter som kännetecknar turismen som fenomen, och fördjupa vår förståelse för samspelet mellan turism och de resurser som utgör dess grund. Under kursen ska vi graduellt flytta till att föreslå hur vi kan mildra turismens pris. Ett förslag på lösningen är begreppet ”hållbarhet” och vi ska kritiska utvärdera begreppet på slutet av kursen.

Strax innan kursen börjar får ni tillgång till Moodle. På Moodle kommer kan ni finna all information om kursens litteratur, inspelade föreläsningar, obligatoriska uppgifter och diskussionsforum. Alla information är samlad i en dokumentet ”studiehandledningen” som ni kan också finner i Moodle.

Jag rekommenderar att ni loggar in några dagar innan kursstarten så att ni är förberedda för kursen och för den första uppgiften som är en kort presentationsuppgift som ska vara inlämnad inom första vecka. Även om de inspelade föreläsningarna och över 50% av kurslitteraturen är på engelska, kan du som student alltid skriva och ställa frågor på svenska. Dessutom är det bra att veta att kursen ges på halvfart, som innebär 20 timmars arbete varje vecka – detta ger er mer än tillräcklig med tid för att läsa all litteratur och slutföra uppgifterna.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag är superglad att ni har valt den här kursen som jag tycker är en av de mest spännande och relevant kurserna inom turismvetenskap här på Mittuniversitetet. Jag ser fram att höra av er i juni, och att sedan tillsammans med er diskutera turismens pris. Kontakta mig gärna via email vid frågor.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJack Shepherd
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-29