Genusvetenskap GR (A), Introduktion till normkritik, 7,5 hp
VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET
Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Genusvetenskap GR (A), Introduktion till normkritik, 7,5 hp.
Denna kurs vänder sig till dig som i din vardag interagerar med olika typer av människor och vill vässa din förmåga att agera inkluderande - och till dig som är nyfiken på vad normkritik är, varifrån begreppet kommer och hur det kan användas. I kursen kommer du få både teoretiska och praktiska verktyg för att analysera hur normativitet kan fungera uteslutande i olika sammanhang.
- Kurskod: GE023G
- Anmälningskod: M7029
- Ort: Flexibel
- Studieform: Distans
- Studiefart: 50%
- Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13
5 juni börjar kursen och då får ni tillgång till kursplatformen på Moodle som utgör navet i denna kurs. Där hittar ni all information om upplägg, litteratur och uppgifter samt relevant material i övrigt. Där finns också möjlighet att chatta med andra studenter, ställa frågor till oss lärare och ta del av extramaterial.
KursinformationDetta är en distanskurs på halvfart helt utan fysiska träffar och fasta tider (utöver inlämningsdeadlines). Det innebär en stor flexibilitet för dig som student, men också ett avsevärt större mått av självständighet och ansvar. Att kursen går på halvfart innebär att det är beräknat att en behöver lägga ner 20 timmar i veckan på kursen.
Kursen är indelat i två delkurser på 3,5 och 4 hp vardera. I den första delkursen 'Normkritik som teori' introducerar vi det normkritiska tankesättet och dets grund i genusvetenskaplig teori och radikal kritisk pedagogik. I den andra delkursen 'Normkritik som praktik' ligger fokus på hur en kan göra interventioner i olika sammanhang och på tankesättet bakom praktiska övningar.
Vardera delkurs består av föreläsningar, läsning av kurslitteratur och mindre inlämningar.
Kursen börjar med en reflektionsuppgift som också fungerar som ett sätt för oss lärare att få koll på vilka studenter som är aktiva på kursen, så det är viktigt att ni lämnar in den i tid.
Kolla i övrigt in schemat för information om deadlines för de olika uppgifterna.
Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här
Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.
2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.
3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.
Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.
Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen
Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills
Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan
Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Vi ser mycket fram emot att få diskutera och vrida och vända på begrepp och förhållningssätt tillsammans med er!
Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet
Lovise Haj Brade
Lektor i genusvetenskap, kursansvarig