Geografi GR (A), Geografins grunder och hållbar utveckling, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Geografi GR (A), Geografins grunder och hållbar utveckling, 7,5 hp.

Kul att du valt den här kursen! Varmt välkommen till kursen som ger dig grunderna i geografiämnet. Kursen kommer också ge dig grundläggande kunskaper om klimat, miljö-och resursproblem, hållbar utveckling och de globala hållbarhetsmålen. Jag heter Thomas Andersson och är din lärare i sommar, vi ses!

  • Kurskod: GG024G
  • Anmälningskod: L4159
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursinformation

I schemafunktionen TimeEdit ska du söka kursschema och ange kurskod GG024G. Det finns två tillfällen vid kursstart den 5 juni att ställa frågor till mig om kursen, dess innehåll och viktiga datum för kursens examinationer (du väljer ett av dessa tillfällen den 5/6). Det finns två introduktionsföresläsningar i schemat (den 12 och 19 juni). Datum för övriga föreläsningar, övningar och uppgifter kommer finnas i Studiehandledningen och på Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vid frågor om kursens specifikt före kursstart, så kan du mejla mig som kurslärare. När kursen sedan har börjat så är det via vår lärplattform Moodle vi kommunicerar.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetThomas Andersson
Kursansvarig Thomas Andersson.

Sidan uppdaterades 2023-02-16