Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp
VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET
Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Historia GR (A), Kriminalitetshistoria, 7,5 hp.
Du har blivit antagen till kursen Kriminalitetshistoria på Mittuniversitetet. Kursen börjar måndag den 5 juni (vecka 23) och avslutas fredag den 7 juli (vecka 27). Kursen ges på helfart.
- Kurskod: HI094G
- Anmälningskod: M2349
- Ort: Flexibel
- Studieform: Distans
- Studiefart: 100%
- Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-07-09
Jag som undervisar på kursen heter Glenn Svedin. Jag är universitetslektor i historia, och forskar bl a på området brottslighet och kriminalpolitik. Om du inte avser att läsa kursen gå in på www.miun.se/aterbud och tacka nej till din plats. Då vi kan ge din plats till en annan student. Kursen är nämligen mycket populär, och långt ifrån alla som sökt har tyvärr kunnat antas.
KursinformationKursen ger grundläggande kunskaper om brottslighetens utveckling, kriminalpolitik och synen på brott och brottslingar, i framförallt Sverige från medeltiden till våra dagar. Vi kommer att diskutera föreställningar om brott, vad ett brott egentligen är och hur det har förändrats över tid, samt straff- och kriminalpolitikens utveckling över tid.
Kursen är en nätkurs (IT-distans) och innehåller inga fysiska träffar. I stället kommer Lärplattformen Moodle vara vår mötesplats. Där kommer studiehandledning, uppgifter och annan viktig information att finnas tillgängligt. På Moodle kommer det också finnas möjlighet att ställa frågor till läraren och delta i diskussionsforum. För att du ska komma åt kursen i Moodle behöver du först registrera dig på kursen. Det gör du i "Studentportalen" på www.miun.se (du kan göra det först tre arbetsdagar innan kursen börjar, dvs först onsdag vecka 22). Då kommer du inom en arbetsdag att få tillgång till kursens plattform (Moodle). För att komma åt kursen loggar du alltså in i "Studentportalen". När du har registrerat dig på en kurs kommer den att visas i rutan "Mina kurser" i Lärplattformen.
Jag kommer onsdag vecka 23 (7 juni) att introducera kursen muntligt. Jag kommer dessutom att lägga ut ytterligare ett tillfälle för introduktion litet senare i samma vecka, eller i början av vecka 24. Detta kommer att ske via ett verktyg som heter Zoom. En länk till mitt digitala Zoom-rum kommer du att finna i Lärplattformen Moodle. Har Du några frågor innan vecka 23 går det bra att maila mig på glenn.svedin@miun.se.
Vecka 23 kommer att vara en introduktionsvecka, där du ska få börja bekanta dig med kurslitteraturen. Kursen kommer sedan att innehålla tre stycken skrivuppgifter. Detta innebär att innehållet och kurslitteraturen kommer att behandlas successivt under kursens gång.
Till dessa skriftliga uppgifter kommer ett seminarium (via nätet) att erbjudas, där vi diskuterar veckans frågeställningar tillsammans, och då du som student kan få handledning med veckans uppgift. Seminarierna fungerar således främst som lärtillfällen. Seminarierna är inte examinerande, men då de är utmärkta lärtillfällen inför inlämningen av veckouppgifterna rekommenderas skarpt närvaro.
Exakt tider kan i skrivande stund komma att ändras, men planera för:
Vecka 23: Introduktion onsdag 7 juni kl. 13-14.
Vecka 24: Andra introduktionstillfället (för sent antagna m.fl). Tid meddelas senare.
Vecka 24: Onsdag 14 juni kl 13-15: Seminarium till uppgift 1.
Vecka 26: Tisdag 27 juni kl 13-15: Seminarium till uppgift 2.
Vecka 27: Torsdag 6 juli kl 13-15: Seminarium till uppgift 3.
Inlämningar av uppgifterna sker senast måndag morgon kl. 08.00 (det vill säga måndagen efter seminariet: Uppgift 1 lämnas in måndag 19 juni, uppgift 2 måndag 3 juli, uppgift 3 måndag 10 juli alternativt måndag 17 juli (valfritt).
Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här
Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.
2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.
3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.
Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.
Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen
Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills
Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan
Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning
Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.
Återigen varmt välkommen till en spännande och mycket populär sommarkurs på Mittuniversitetet!
Med vänlig hälsning
Mittuniversitetet
Glenn Svedin
Glenn Svedin
Universitetslektor i historia
Institutionen för humaniora och samhällsvetenskap (HSV)
Mittuniversitetet
glenn.svedin@miun.se