Historia GR (A), Tidigmoderna politiska idéer, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Historia GR (A), Tidigmoderna politiska idéer, 15 hp.

Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper om det politiska tänkandets historia med fokus på perioden från renässansen och reformationen fram till den franska revolutionen (ca 1500-1800). Kursen avgränsas geografiskt till Europa.

  • Kurskod: HI118G
  • Anmälningskod: M2379
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursen startar vecka 23 och inleds med en digital introduktionsträff måndag 5/6 (10.00). När du registrerat dig kommer du att hitta information i kursplattformen Moodle.

Kursinformation

Kursen ges på IT-distans och innehåller inga fysiska träffar. All kommunikation sker via kursens lärplattform Moodle, där uppgifter distribueras och lämnas in och där vi diskuterar i plattformens forum. Även frivilliga muntliga webbseminarier kan förekomma.
Kursen ges på helfart och du bör därför räkna med att arbeta på heltid med kursen. Kursen är indelad i två delkurser om vardera 7,5 p. Upplägget omfattar en obligatorisk uppgift varje vecka, samt en avslutande hemskrivning som delas ut under den sista veckan i respektive delkurs, alltså v. 27 (delkurs 1) och v. 32 (delkurs 2). Även mindre uppgifter – till exempel obligatoriska forumdiskussioner – kan förekomma.

Litteraturlista finns i kursplanen. Försök att skaffa litteraturen i god tid. Regeln är att det är ditt ansvar som student att skaffa litteraturen, men här följer några tips som kan underlätta: Högnäs finns som e-bok tillgänglig gratis via många bibliotek, men är också billig att köpa (73 kr). Nordin finns lätt tillgänglig på ett stort antal bibliotek runtom i landet (som fysisk bok). Observera att Skinner finns på svenska i en bra utgåva som dessvärre inte längre finns i tryck, men däremot kan hittas på många bibliotek och ev. antikvariskt. Ett allmänt tips är att använda biblioteksdatabasen libris (libris.kb.se) för att söka efter biblioteksböcker. Hochstrasser finns tillgänglig gratis online via Miun:s bibliotek. Lindberg distribueras gratis via kursplattformen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi som undervisar på kursen heter Dorothée Goetze och Andreas Hellerstedt. Vi ser fram emot att träffa er under sommarterminen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetDorothée Goetze
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-10-18