Kulturgeografi GR (A), Globaliseringens utmaningar, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Kulturgeografi GR (A), Globaliseringens utmaningar, 7,5 hp.

Globaliseringens utmaningar är komplexa och breda. Genom att studera kulturgeografins olika teman får vi en nyanserad förståelse för både positiva och negativa aspekter av globaliseringen. Dessa teman involverar bland annat migration, ekonomi, politik, natur och kultur.

Det är viktigt att du läser studiehandledningen noggrant eftersom all information du behöver om kursen finns där.

  • Kurskod: KG049G
  • Anmälningskod: L4149
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursen börjar 5 juni, vecka 23, 2023. Kl. 13:15-15:00. Länk till kurssidan kommer finnas tillgänglig veckan innan kursstart, för alla som har registrerat sig på kursen.

Tills dess är det bra att ha börjat läsa kap. 1 ("Geography matters") och 2 ("The changing global context") ur kursboken av Knox och Marston.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart och sker helt på distans. All information om uppgifter, läsanvisningar och datum finns på lärplattformen Moodle och i studiehandledningen.

Obligatorisk kurslitteratur: Knox, Paul och Marston, Sallie (2016) Human Geography. Places and Regions in Global Context. 7e. upplagan, Pearson Education International: Harlow.
Obs: Om du enbart hittar en tidigare upplaga är det inget problem.

Utöver boken kommer ni att läsa artiklar som finns att tillgå på Moodle.

Vi kommer inte att ha några obligatoriska föreläsningar eller seminarier. Ni kommer heller inte att göra några grupparbeten, utan ni kommer att skriva tre individuella inlämningsuppgifter under sommaren. Instruktionerna för de första två kommer att finnas på Moodle från start. De har inlämningsdatum 30 juni respektive 28 juli. Under vecka 32 kommer ni att skriva en hemtenta. Den publiceras kl. 08.00 måndagen 7 augusti och ska lämnas in senast kl. 23.55 söndag 13 augusti.

Varannan vecka kommer ni att göra quiz med flervalsfrågor. Dessa måste ni klara för att bli godkända på kursen. De görs och rättas automatiskt på Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Kulturgeografins fält är spännande och varierat. Jag hoppas att ni ska tycka det är roligt och lättsamt att ta er igenom den här kursen i sommar, och att den väcker lite nya tankar och perspektiv hos er om den globala värld vi alla är en del av.

Vi ses 5 juni.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMartin Wallstam
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2023-01-10