Sociologi GR (A), Samtida kritisk teori, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Samtida kritisk teori, 7,5 hp.

Jag som kommer att leda dig genom kursen heter Jonas Grahn. Jag är doktorand i sociologi på Mittuniversitetet och ser jättemycket fram emot att genomföra kursen tillsammans med dig. Har du frågor om kursen, kurslitteraturen, de inspelade föreläsningarna eller något annat som rör kursen så är det till mig som du ska vända dig. Mig når du enklast på jonas.grahn@miun.se alt. 010-172 65 79.

  • Kurskod: SO095G
  • Anmälningskod: M7209
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursen startar måndagen 5:e juni, vecka 23. Den inleds med en introduktion till den kritiska teorins historiska bakgrund och till värdekritikens grunddrag.

Strax innan kursstart kommer du att få tillgång till kurssidan på lärplattformen Moodle. Jag rekommenderar att du då går in och bekantar dig med sidan och innehållet.

Kursinformation

Kursen ges helt på distans utan obligatoriska träffar. Upplägget medför en frihet att själv välja när och var du vill ta dig an kursmaterialet. Med det följer ett eget ansvar. Av erfarenhet brukar de studenter som läser och antecknar varje dag lyckas bäst med kursen.

Möjligen kommer vi att ha något eller några frivilliga schemalagda seminarium via distans. Information om det kommer i sådana fall att läggas upp på Moodle. Generellt gäller att all info om kursen, meddelande från mig som kursansvarig eller information från studieadministratörerna kommuniceras via Moodle.

För den som vill börja läsa kurslitteraturen rekommenderar jag att starta med Anders Lundkvists "Introduktion till metoden i Kapitalet" från 1974. Det är en kort bok som finns tillgänglig online här: https://www.marxists.org/svenska/ekonomi/lundkvist/1974/metoden.htm Det är framförallt kapitel 3-5 som är centrala för kursen.

Kursen Samtida kritisk teori är en av våra mest sökta sommarkurser. I år är det femte sommaren som vi på Mittuniversitetet ger den. Vi har därmed, som vi ser det, arbetat upp tydliga rutiner för kursen och ett gediget kursmaterial. Med det sagt, vi jobbar ständigt med att förbättra våra kurser och under åren har vi genomfört justeringar av kursmaterialet, så även inför kommande sommar. Efter att du genomfört kursen vore vi därför tacksamma för återkoppling på kursens innehåll och genomförande.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Återigen, varmt välkommen till kursen Samtida kritisk teori!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJonas Grahn
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-10-19