Sociologi GR (A), Ledarskap och organisationsteori, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Ledarskap och organisationsteori, 7,5 hp.

Målet är att kursen ska ge dig en grundläggande förståelse för och kunskap om olika aspekter av ledarskap och organisation utifrån ett sociologiskt perspektiv.

  • Kurskod: SO096G
  • Anmälningskod: M7039
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursen är en IT-baserad distanskurs och därför sker inga fysiska träffar. Möts gör vi istället i kursens webbaserade lärplattform, Moodle, som ni når via studentportalen. Där kommer ni finna mer detaljerad information om kursens upplägg och examinationsuppgifter.

Kursinformation

Kursen omfattar 7,5 hp och går på halvfart under perioden 2023-06-05 till 2023-08-13. Att kursen går på halvfart innebär att du som student förväntas lägga ner 20 timmar i veckan på kursrelaterade uppgifter. Genomförandet sker helt och hållet på distans och kommunikationen sker via kursplattformen Moodle, som du får tillgång till i samband med att du registrerar dig på kursen. All relevant information kommer att finnas tillgänglig på kursens Moodle-sida och examinationer kommer att genomföras med hjälp av ett antal obligatoriska moment. För att skapa dig en god överblick av kursen är det bra att redan före kursstart ta del av den litteratur som ingår (se litteraturlista i kursplanen).

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen till kursen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSara Ekholm

Sidan uppdaterades 2022-10-19