Sociologi GR (A), Feministiska perspektiv på kris, krisberedskap och krishantering, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Sociologi GR (A), Feministiska perspektiv på kris, krisberedskap och krishantering, 7,5 hp.

Under tio veckor kommer vi att fördjupa oss i sociologiska och feministiska perspektiv på kris. Efter avslutad kurs förväntas ni kunna kritiskt granska och analysera krisberedskap och krishantering utifrån sociologiska och feministiska teorier, begrepp och frågeställningar. På kursen undervisar Linda Kvarnlöf och Greta Bladh.

  • Kurskod: SO121G
  • Anmälningskod: M7059
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Kursen startar v.23, den 5 juni. Då kommer det att finnas en inspelad kursintroduktion tillgänglig i kursens Moodleplattform.

Kursinformation

Kursen pågår under veckorna 23-32 och ges på distans/halvfart. Studieformen är flexibel vilket innebär att det inte förekommer några obligatoriska träffar. Kursinformation och föreläsningar uppdateras löpande på kursens Moodleplattform. Föreläsningarna ges i inspelat format och finns tillgängliga till kursens slut vilket skapar en flexibilitet för er som studenter. Däremot finns det vissa obligatoriska datum och deadlines att förhålla sig till, dessa framkommer i kursens studiehandledning som finns tillgänglig i Moodle från kursstart. Kursen examineras genom ett antal obligatoriska seminarieuppgifter och en avslutande PM-skrivning.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att möta er under sommaren!

Vänliga hälsningar

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Kvarnlöf
Linda Kvarnlöf (kursansvarig) och Greta Bladh.

Sidan uppdaterades 2022-10-19