Turismvetenskap GR (B), Turismens pris, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (B), Turismens pris, 7,5 hp.

Jag heter Jack Shepherd, lektor inom turismvetenskap och kursansvarig på denna sommarkurs på distans. Jag ser fram emot en lärorik och tankfull sommarkurs med er när vi undersöka turismens pris i världen tillsammans.

  • Kurskod: TR032G
  • Anmälningskod: L4099
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-06-05 - 2023-08-13

Denna kurs genomförs helt på distans med hjälp av undervisnings plattformen Moodle. Det innebär att vi inte kommer att genomföra några fysiska träffar. Trots detta kommer vi att vara i kontakt med varandra kontinuerligt under kursen genom Moodle och via mail. Det är därför viktigt att du kontinuerligt läser din studentmail och besöker din studentsida för att inte missa viktig information.

Kursinformation

Som sagt, kursen gers helt på distans via Moodle plattformen. Snart innan kursen börjar ska ni ha tillgång till Moodle. På Moodle ska ni hitta alla detaljer om kursens litteratur, inspelat föreläsningar, obligatoriska uppgifter och diskussionsforumen. Alla informationen är samlat i en dokument - ”studiehandledningen” - som ni kan hitta i Moodle. Jag rekommenderar att ni logga in några dagar innan kursstarten så att ni är förbered för kursstarten och för första uppgiften som är en kort presentationsuppgift som måste vara inlämnat inom första vecka.
Även om inspelat föreläsningar ges på engelska och över 50% av litteratur är på engelska, ni som student kan alltid skriva och ställa frågor på svenska. Dessutom är det bra att veta att kursen ges på halvfart, som innebär 20 timmars arbete varje vecka – mer än tillräcklig tid för alla litteratur och uppgifter.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Jag är superglad att ni har valt den har kursen som jag tror är en av de mest spännande och relevant kurser inom turismvetenskap här på MIUN. Jag ser fram att ta kontakt med er in juni, och att diskutera turismens pris. Gärna kontakter mig via mail med frågor.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJack Shepherd

Sidan uppdaterades 2022-10-19