Brott och straff i verklighet och litteratur, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kurspaketet Brott och straff i verklighet och litteratur, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi i lärarlaget hälsar dig välkommen till detta kurspaket!

Kurspaketet startar den 16 januari 2023 kursen Kriminologi GR (A), Kriminologins och viktimologins grunder. Detta är en webbaserad distanskurs, vilket innebär att det inte förekommer några obligatoriska träffar på campus i Sundvall. All undervisning och examination kommer att ske på lärplattformen Moodle. När kursen startar kommer det att finnas en förinspelad introduktionsföreläsning på Moodle.

Kursinformation

Detta är en distanskurs, så är upplägget relativt fritt men det finns fasta datum för exempelvis examinationer som du behöver planera in i din kalender. Universitetsstudier innebär ett stort eget ansvar för kunskapsinhämtningen, vilket är viktigt att tänka på, men vi lärare finns här för er skull.

Kurspaketet är indelad i två delar, som kommer att hållas i följande ordning; Kriminologins och viktimologins grunder, 7,5 hp samt Brott och straff i skönlitteraturen, 7,5 hp. Mer information det första kursens innehåll kommer att finnas på kurspaketets Moodle-sida när kurspaketet startar den 16 januari.

Den första kursen Kriminologi GR (A), Kriminologins och viktimologins grunder 7,5 hp går vecka 3 – 12. Kom ihåg att genomföra webbregistrering via Mitt Ladok mellan den 11/1 - 23/1.

Den andra kursen Litteraturvetenskap GR (A), Brott och straff i skönlitteraturen 7,5 hp går vecka 13 – 22. Kom ihåg att genomföra webbregistrering via Mitt Ladok mellan den 22/3 - 3/4.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart. Det är viktigt att du registrerar dig på varje kurs. Observera att du har sökt ett kurspaket och kommer att läsa fler kurser (som bildar paketet) och du måste registrera dig på varje kurs.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Införskaffa kurslitteraturen i god tid. I kursplanen finner du vilken litteratur som är obligatoriskt för kursen.

Vi ser framemot att ha dig som student hos oss!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetHUV kontakt

Sidan uppdaterades 2023-03-21