Företagsekonomi GR (A), Ekonomistyrning, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Företagsekonomi GR (A), Ekonomistyrning, 7,5 hp.

Jag som är lärare på kursen heter Ilse Svensson De Jong, och jag ser fram emot att genomföra denna kurs tillsammans med er! Kursen är en introduktion till ett av företagsekonomins allra viktigaste kärnområden.

  • Kurskod: FÖ092G
  • Anmälningskod: L7020
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-03-27 - 2023-06-04

Det är viktigt att du registrerar dig på kursen i Ladok via länken: https://www.miun.se/student/minastudier/mina-ladoktjanster/. Det innebär att inga fysiska träffar kommer att äga rum under kursen. Efter att du registrerat dig på kursen i ”Studieuppgifter” (se nedan) får du tillgång till kurshemsidan i Moodle där du hittar all information som du behöver för att följa kursen finnas.

Kursinformation

På kurshemsidans startsida under ikonen Kursinformation hittar du en länk till aktuell kursplan som bland annat beskriver kursens innehåll och lärandemål (kursplanen kan du även söka ut via MIUNSs hemsida https://www.miun.se/kursplaner, ange FÖ092G), länk till schema (schema kan även sökas ut via https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/, ange FÖ092G). Under samma ikon hittar du även en studieguide som beskriver innehållet på kursen lite mer utförligt och som innehåller en läsanvisning/schema som är en översiktlig veckoplanering av kursen.

Kursen har inga fysiska träffar, och inga föreläsningar eller gruppövningar som sker i realtid - allt är distansbaserat. Vi lägger ut ett antal förinspelade föreläsningar, som du kan titta på när det passar dig.

Under kursens gång ska fyra inlämningsuppgifter göras, med deadline varannan vecka (i slutet av kursvecka 2, 4, 6 och 8). Kursen avslutas med en individuell webbtentamen som ges digitalt på kurssidan i Moodle (den måste dock skrivas på bestämd tidpunkt, datum och tid för detta anges senare).
Som kurslitteratur används läromedlet 'Den Nya Ekonomistyrningen', senaste upplagan av Ax/Johansson/Kullvén (utgiven av Liber), som består av lärobok och övningsbok. Vi rekommenderar att ni skaffar senaste upplagan av både huvudbok och övningsbok i god tid, så att du kan komma igång med inläsningen direkt när kursen startar.
Övrigt material som ingår på kursen får ni tillgång till via kurshemsidan i Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Lunchföreläsningar via zoom
Det finns säkert många frågor och funderingar för dig som är ny student. För att göra det lite lättare för dig, erbjuder vi filmer och 30-minuters lunchföreläsningar via zoom hela veckan.
Du får möta studenthälsan, biblioteket, studieverkstaden studentkårerna och International Relations Office, som ansvarar för utlandsstudier.
Läs mer här: https://www.miun.se/introduktionsveckan

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Kursansvarig och examinator på kursen är Ilse Svensson De Jong. Om ni har några frågor innan kursstart når ni henne på, ilse.svensson-dejong@miun.se.

Jag ser fram emot kursstart och hoppas att du ska få med dig användbar kunskap i ekonomistyrning från kursen!

Bästa hälsningar och väl mött på kursen!
Ilse

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetIlse Svensson-de Jong
Kursansvarig och examinator

Sidan uppdaterades 2021-11-01