Kriminologi GR (A), Kriminologi A II, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Kriminologi GR (A), Kriminologi A II, 15 hp.

Kriminologi är ett spännande tvärvetenskapligt ämne med rötter i både sociologi, psykologi och juridik. Under kursen kommer du att få bekanta dig med vetenskaplig teori och metod samt brottsprevention. Vi hoppas att du kommer att finna kursen intressant och lärorik! Vi i lärarlaget ser framemot en spännande vår med intressanta diskussioner och kluriga frågor. Återigen, varmt välkommen till kursen!

  • Kurskod: KR043G
  • Anmälningskod: M2010
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-01-16 - 2023-06-04

Kriminologi A II är en webbaserad distanskurs vilket innebär att det inte förekommer några obligatoriska träffar på campus i Sundvall. All undervisning och examination kommer att ske på lärplattformen Moodle. När kursen startar den 16 januari 2023 kommer det att finnas en förinspelad introduktionsföreläsning på Moodle. Ta del av den och bekanta dig med Moodle under kursens första dag.

Kursinformation

Kriminologi A II går på halvfart (50%) vilket innebär att arbetsinsatsen för kursen beräknas till 20 timmar varje vecka. Eftersom det är en distanskurs så är upplägget relativt fritt men det finns fasta datum för exempelvis examinationer som du behöver planera in i din kalender. Universitetsstudier innebär ett stort eget ansvar för kunskapsinhämtningen, vilket är viktigt att tänka på, men vi lärare finns här för er skull.

Kriminologi A II är uppdelat i två moment; Vetenskaplig teori och metod samt Introduktion till brottsprevention, på 7,5hp vardera. Kursen börjar med momentet Vetenskaplig teori och metod I vilket innehåller förinspelade föreläsningar som ni kan se när det passar er fr.o.m. att de har publicerats på Moodle.

Information om momentet Introduktion till brottsprevention kommer under kursens gång.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Innan kursen startar bör du införskaffa kurslitteraturen. I kursplanen finner du vilken litteratur som är obligatoriskt för kursen.

Vi ser framemot att ha dig som student hos oss!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetGustav Grut
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2021-11-01