Medie- och kommunikationsvetenskap AV, Kommunikativt ledarskap, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Medie- och kommunikationsvetenskap AV, Kommunikativt ledarskap, 15 hp.

Med detta brev vill jag som är kursansvarig hälsa dig välkommen till distanskursen Kommunikativt ledarskap! Här får du den information du behöver känna till innan kursstart.

  • Kurskod: MK045A
  • Anmälningskod: I2740
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-01-16 - 2023-06-04

Information som du behöver för att komma igång med dina studier kommer att finnas på lärplattformen Moodle. Du kommer att få tillgång till kursen i Moodle måndag den 16 januari förutsatt att du har registrerat dig på kursen i Ladok. Registrera dig kan du göra från och med onsdag den 11 januari. Information om Moodle och annan studentinformation hittar du här: www.miun.se/student/

Kursinformation

Kursupplägg
Kursen ges helt på distans utan fysiska träffar. Vissa föreläsningar kommer att vara förinspelade och några kommer att ske live och spelas in. Alla föreläsningar sker via videokonferensverktyget Zoom och publiceras i Moodle.

Från och med kursstart kommer all information som rör kursen att kommuniceras i Moodle. Vi kommer att lägga ut ett schema med datum för inlämningar, liveföreläsningar och andra aktiviteter. I övrigt studerar du innehållet/delar av kursen som det passar dig.

Litteratur
Aktuell litteratur för kursen står i kursplanen som du hittar på www.miun.se/kursplaner . För att hitta rätt kursplan skriver du in kurskoden MK045A i sökfältet. Mitt råd är att du införskaffar litteraturen i god tid innan kursstart. Alla vetenskapliga artiklar har du tillgång via Mittuniversitets bibliotek. Så snart du registrerar kommer du att ha rätt till att ladda ner artiklar och låna böcker via biblioteket. Här är en direktlänk till biblioteket: www.miun.se/biblioteket/

Som distansstudent har du också möjlighet att få böcker hemskickade. Mer information och formulär för hemskick finns här: www.miun.se/biblioteket/lana-bestall/distansstudenter/

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Kontakt
Har du frågor om kursen, litteratur osv, kontakta mig, kursansvarig Kristina Jämtelid kristina.jamtelid@miun.se

Har du frågor om registrering och andra administrativa saker, vänd dig till vår fakultetshandläggare Kerstin Nyström kerstin.nystrom@miun.se

Vi ser fram emot kursen och hoppas att du också gör det!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetKristina Jämtelid
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2023-01-04