Miljövetenskap AV, Naturvårdsvetenskap, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Miljövetenskap AV, Naturvårdsvetenskap, 15 hp.

Vi ser framemot en kurs med studenter med olika bakgrund och perspektiv på naturvård. Även om vi kommer att föreläsa så består kursen av diskussioner kring texter, era analyser av problembilder och under maj ett antal exkursioner till olika naturmiljöer. Kursen belyser centrala begrepp inom ämnet, de hotbilder som finns och möjliga lösningar på framtidens utmaningar.

  • Kurskod: MX029A
  • Anmälningskod: B4X02
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-01-16 - 2023-06-04

Kursen börjar måndagen den 16 januari kl 10.15. För information om sal, se schema. Förbered gärna kursstarten med att läsa de tre första kapitlen i kursboken. Förutom kursboken kommer vi att läsa ett antal fördjupande artiklar. Dessa kommer att finnas tillgängliga på kursens Moodle-sida.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X500QZ0809vQQX9Z1070Y02y15Y7Y9Q2w0Y191.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Kursinformation

Notera att kursen är en campuskurs och att alla lektioner och diskussioner sker i sal. Vi kommer dock att ha en Moodle-sida för tillgång till artiklar och inlämning av uppgifter. Vi föredrar också att all kommunikation sker via Moodle. Delar av kursen sker genom projektarbete (individuellt eller i grupp). De avslutande exkursionerna planeras av er studenter med stöd av oss lärare.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Efter kursen hoppas vi att ni ska vara bättre förberedda för arbete inom tillämpad naturvård och ha god förståelse för människan roll i global förändring

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetBengt-Gunnar Jonsson
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-12-05