Psykologi AV, Emotion i ett socialt och kulturellt perspektiv, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Psykologi AV, Emotion i ett socialt och kulturellt perspektiv, 7,5 hp.

Varmt välkommen till kursen. Jag heter Ingrid Zakrisson och är kursansvarig.
Syftet med kursen är att ge en djupare förståelse för socialt och kulturellt inflytande på emotioner, liksom för emotionella aspekter på sociala och kulturella fenomen med betydelse för individ, grupp och samhälle. Tanken är att vi tillsammans ska sätta in aktuella samhällsfenomen i ett vetenskapligt sammanhang.

  • Kurskod: PS105A
  • Anmälningskod: P4X04
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-03-27 - 2023-06-04

Kursen startar med en föreläsning på Campus Östersund fredagen den 24 mars 2023 kl 110.15-12.00. Därefter sker undervisning i form av föreläsningar och seminarier via zoom, ungefär en eftermiddag i veckan.

Kursinformation

Till seminarierna förväntas studenterna förbereda inslag. En bit in i kursen ges en mini-tentamen (”dugga”) i web-form. Därefter ska studenterna genomföra ett lite större arbete, som redovisas vid det sista seminariet. Alla moment kräver obligatorisk närvaro.
Om du vid ett tidigt stadium inser att du inte kommer att kunna genomföra kursen, avregistrera dig då så snart som möjligt, så att reserver kan erbjudas plats på kursen.
Kurslitteratur till kursen hittar du i kursplanen, https://www.miun.se/utbildning/kurser/Sok-kursplan/ (ange PS067A i sökrutan för kurskod). Vill du komma igång med läsningen redan nu rekommenderar jag att börja med en av böckerna ”Social beings: Core motives in social psychology” av Susan T. Fiske, som ger en bra ingång till aktuella socialpsykologiska frågeställningar.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Till sist vill jag återigen hälsa dig välkommen till kursen, och jag hoppas och tror att vi får många intressanta diskussioner tillsammans!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetIngrid Zakrisson
kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-12-05