Turismvetenskap GR (B), Destinationsutveckling och strategisk management, 7,5 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen som student vid Mittuniversitetet och kursen Turismvetenskap GR (B), Destinationsutveckling och strategisk management, 7,5 hp.

Jag heter Maria Lexhagen och är kursansvarig för denna kurs våren 2023. Jag är professor i turimvetenskap och arbetar med undervisning och forskning om turism vid Etour, Mittuniversitetet. Du kan läsa mer om mig på min personliga webbsida https://www.miun.se/Personal/marialexhagen/
Jag hoppas du ser fram emot kursen och att du kommer att trivas.

  • Kurskod: TR074G
  • Anmälningskod: L4382
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Kursperiod: 2023-03-27 - 2023-06-04

Denna kurs genomförs helt och hållet på distans med hjälp av det distansöverbryggande hjälpmedlet Moodle. Vi kommer inte att träffas fysiskt. Kursen startar 27 mars och all information du behöver finns då på kurssidan i Moodle. Där finns länkar till schema och studiehandledning. Det viktigaste när kursen startar är att du läser studiehandledningen och bekantar dig med kursens aktiviteter.

Kursinformation

Kursen har 3 examinationer. En hemtenta, en diskussionsuppgift (skriftlig) på Moodle och ett individuellt skriftligt PM. I kursplanen och på kurssidan i Moodle finns uppgifter om obligatorisk och annan litteratur och kursmaterial som du kan behöva. Studenter och lärare kommunicerar genom olika funktioner i Moodle. Det kan förekomma inspelade föreläsningar och live-sända föreläsningar eller frågetillfällen. Eftersom kursen är på B-nivå förväntas du som student ha viss studievana och förmåga att ta eget ansvar för dina studier utifrån kursinformation och material från lärare. Vi kommer att i så hög utsträckning som möjligt knyta ihop litteratur och teori med praktiska exempel.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 20 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?.

2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Digital introduktionskurs till dina universitetsstudier
Hur fungerar det att plugga på ett universitet? Webbkursen MiunSkills är till för dig som ny student. Kursen är uppbyggd utifrån erfarenheter och önskemål från våra tidigare studenter.
Den är uppdelad i tre moduler: Universitetet och universitetsstudier, Akademisk kunskap och Må bra.
Till kursen: www.miun.se/miunskills

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Kursen går på halvfart men för bästa resultat är det bäst att påbörja arbetet när kursen startar och planera sitt arbete på ett bra sätt utifrån olika datum för examinationer. Det är viktigt att ta till sig och läsa kursens litteratur för godkänt resultat på kursen. Hör av dig till mig som är kursansvarig om du har frågor eller funderingar kring kursen. Jag ser fram emot att träffa dig!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMaria Lexhagen
Kursansvarig

Sidan uppdaterades 2022-05-19