VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Kommunikations- och PR-programmet och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som skriver det här välkomstbrevet till dig som antagits heter Lena Lundgren och är programansvarig för Kommunikations- och PR-programmet.

  • Programkod: SKOPG
  • Anmälningskod: I2185
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2020

Måndag 24 augusti kör vi igång med ett obligatoriskt upprop i ZOOM kl14. Här hittar du mötet:
https://miun-se.zoom.us/j/69525295253

Uppropet är obligatoriskt och kräver din personliga närvaro. Om du vill behålla din plats, men är förhindrad att närvara måste du meddela kerstin.nystrom@miun.se

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5009Z6709vQQ7wZ1Q88Y03yY5YQ7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

På grund av den rådande Coronapandemin kommer vissa delar av undervisningen att ske i mindre grupper på campus och vissa delar på distans via det digitala verktyget Zoom. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Måndag 24 augusti kör vi igång med ett obligatoriskt upprop i ZOOM kl14. Om du inte redan har programmet kan du ladda ner det här: https://zoom.us/. Det kan vara bra att ladda ner och provköra det i din dator eller telefon i god tid innan uppropet.

Onsdag den 26 augusti börjar välkomstveckan. Den är fylld av information om utbildningen och en hel del sociala aktiviteter i mindre grupper under ledning av studenternas linjeförening Commit.

Tisdag den 1 september börjar er första kurs på utbildningen, Introduktion till medie- och kommunikationsvetenskap. Vi kommer dela klassen i två grupper, grupp 1: kl 10:15-12:00 i sal J329 och grupp 2: kl 13.15-15 i samma sal. Då kommer ni att träffa såväl mig som Ulrika Lindh som är kursansvarig för er första kurs. Vi inleder då med en presentationsrunda och går vidare till en kortare programintroduktion. Efter det tar Ulrika över och ger er en kort kursintroduktion.

När det gäller litteraturen till den första kursen föreslår jag att du beställer den i god tid innan kursstart. Det finns ingen bokhandel i Sundsvall som har kurslitteratur i lager. Klicka dig fram till kursplanen och ta reda på vilken litteratur som gäller på er första kurs. Här är länken till kursplanerna www.miun.se/kursplaner. För att hitta rätt kurs skriver du in kurskoden MK070G i sökfältet.

För att kunna fylla på med lite mer extra information om KomPR, våra kurser, spännande branschsamarbeten och mer detaljerad information om välkomstveckan så har vi startat en tillfällig Facebookgrupp som kommer att vara öppen juni – augusti. Vi kommer också att lägga ut lite bilder där, samt länka till kursplan och schema. Vi kommer även till och från under sommaren att svara på frågor som ni kanske har om utbildningen. Här kommer du också att se gruppindelningen av klassen till kursstarten.

För att hålla dig uppdaterad nu under sommaren fram till terminsstart och möta dina framtida studiekamrater på nätet föreslår jag att du går med i Facebookgruppen ”Vi som sökt KomPR 2020 på Mittuniversitetet”, den finns på följande länk: https://www.facebook.com/groups/701396010687067

Har ni inte Facebook så kollar vi också e-post då och då under sommaren och nås på lena.lundgren@miun.se och kerstin.nystrom@miun.se

Från och med 17 augusti nås jag även på tfn 070-547 09 70. Den 13 augusti når ni även vår fakultetsadministratör Kerstin Nyström på kerstin.nystrom@miun.se eller 010-142 88 01.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Nu vet du det mest nödvändiga inför terminsstarten. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig och alla dina klasskamrater i KOMPR20 under välkomstveckan och vid kursintroduktionen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLena Lundgren
Programansvarig