VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Energiingenjör och som student vid Mittuniversitetet.

Jag heter Jan B Pourian, programansvarig till Energiingenjör. Energiteknik hör i allmänhet ihop med lösningar till världsklimatet, ett hållbart liv och energiproduktion på jordklotet, grön teknologi till alla företag och utveckling av förnybara bränsle och energikällor. Utgångspunkten till ett hållbart samhälle är energiteknik. Jag har fel om jag säger Sverige behöver er, ja, världen behöver er!

  • Programkod: TENIG
  • Anmälningskod: G2351
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2020

I år, på grund av Corona spridningsrisker börjar uppropet till utbildningen Energiingenjör med informationsträff via undervisningsplattformen ZOOM på måndag den 31 Augusti Kl: 10:15 . Min ZOOM adress: https://miun-se.zoom.us/j/8835984019
Till de som känner behöva stöd och uppdatering i matematik har vi arrangerat en förberedelse kurs till Matematik.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Innan jag går igenom upplägget vill jag dela lite information om Preparandkursen i Matematik. Kursen ges endast på distans. Alla studenter som erbjuds kursen kommer att antas på den, så ni behöver alltså inte anmäla er på något sätt utan bara registrera er. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs för matematik på högskolan, MA015X, se www.miun.se/sommaren2020_ma015x_K4029.

I år har vi arrangerat ett digitalt informationsmöte som inleds med uppropet via ZOOM och sedan presentation om strukturen och egenskaper av Energiingenjörsutbildningen på distans, kursutbud, upplysningar om Universitetsresurser och vår distansteknologi, videomöte med flera föreläsare från olika företag som beskriver energiingenjörsroll på deras företag.
Ni börjar utbildningen med en gemensam kurs med Automationsprogrammet och därför har även kursansvariga en hel del information om kursen.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi på energiprogrammet strävar efter att ni får alltmer givande och värdefull utbildning med internationell karriärs omfattning.
Vår stolthet är dina kunskaper och kompetens av utbildningen och din framgångsrik karriär!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetJan Pourian