Sportteknologi - högskoleingenjör produktutveckling

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Sportteknologi - högskoleingenjör produktutveckling och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är mycket glada att du blivit antagen till programmet och vi hoppas du ska trivas hos oss under din studietid.
Här i välkomstbrevet hittar du information om programintroduktionen, schema, registrering, kurslitteratur, kontaktpersoner och hur du gör för att komma igång med dina studier.
Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se.

  • Programkod: THPUG
  • Anmälningskod: H4211
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2020

Välkommen till programintroduktion den 31:a augusti kl 8.15 i sal F214 i hus F på Mittuniversitetets campus i Östersund. Vi kommer informera om utbildningsprogrammet och en del praktisk information som är bra att känna till när du studerar på Mittuniversitetet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5081Z5701vQQ3wZ5788Y06yY5Y97QQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Vår ambition är att undervisningen ska ske på plats på campus direkt från terminsstarten HT20. Om myndigheterna inför ytterligare restriktioner kan undervisningen komma att ges i digital form i höst genom exempelvis videoföreläsningar. Information i detta digitala välkomstbrev kommer kontinuerligt att uppdateras med anledning av Covid-19.

Utbildningen inleds med två kurser som heter Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling samt Envariabelanalys 1. Kurserna läses parallellt. Introduktionskursen undervisas genom föreläsningar, övningar och grupparbete men innehåller också en hel del självstudier. Matematikundervisningen i envariabelanalys består främst av föreläsningar och självstudier. På följande länkar finner du kursplanerna och listor på den kurslitteratur du bör införskaffa till dessa kurser.

Introduktion till ingenjörsarbete och produktutveckling, 15 hp:
https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=22718

Envariabelanalys 1, 7,5 hp:
https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=24435

Preparandkurs i matematik
Du kan förbereda dig inför kursen Envariabelanalys 1 och fräscha upp matematikkunskaperna med en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 34 och 35. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs för matematik på högskolan, MA015X, se www.miun.se/sommaren2020_ma015x_K4029.
Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att erbjuda dig en inspirerande och lärorik utbildning.
Om du har specifika frågor om programmet så får du gärna höra av dig till oss:

David Sundström, programansvarig, david.sundstrom@miun.se och Åsa Danvind, studierektor, asa.danvind@miun.se. Välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetDavid Sundström
Programansvarig, Sportteknologi - högskoleingenjör produktutveckling