VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Programvaruteknik och som student vid Mittuniversitetet.

Vi på institutionen för Data och Systemvetenskap vid Mittuniversitetet i Östersund gratulerar dig till att du har blivit antagen till programmet. Vi hoppas att du ska trivas bra hos oss de kommande tre åren. Du kommer, förutom denna information, att om några veckor få en studiehandbok skickad hem till dig.

OBS: Du kommer INTE att se ditt schema via den länk som det hänvisas till här nedan.

  • Programkod: TPVAG
  • Anmälningskod: C4121
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2020

Programmet startar måndag den 31 augusti med en träff kl. 09.00 i sal Q167a (hus Q på Campus Östersund). Direkt därefter följer kursintroduktion för de två inledande kurserna i programmet. Mer information om programmet och starten kommer vi att skicka till din bokföringsadress någon gång under juli. Med tanke på rådande omständigheter (Corona) är det inte säkert vi kan ha en fysisk träff på plats.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5081Z4701vQQ3wZ5788Y05yY5Y97QQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

De två inledande kurserna du ska läsa är:

DT013G, Datavetenskaplig introduktionskurs
Kursplan: https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=22773
Litteratur: Computer Science an overview av Brookshear J Glenn (isbn: 9781292061160)
OBS! I kursplanen står angivet att upplaga 12 ska användas, det går lika bra med upplaga 13.

DT158G, Operativsystem introduktion, med tillämpningar i Linux
Kursplan: https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=23984
Litteratur: Operating Systems: Internals and Design Principles av Stallings, William (isbn: 9781292214290)

Vill du ha något att läsa i sommar kan du med fördel redan nu skaffa dessa två böcker.

Programmet ges på heltid. Heltidsstudier innebär att man förväntas avsätta i medeltal ca 40 timmar i veckan till sina studier. Det är alltså näst intill omöjligt att kombinera programstudierna med ett heltidsarbete. Man kan klara att ”dubblera” i början av utbildningen om man har tidigare erfarenhet av programmering och kanske har läst någon kurs men ganska snart så kommer det inte att fungera.

Med detta sagt ska vi göra vårt allra bästa för att du ska trivas under din studietid och vi vill ju naturligtvis att du ska lyckas i dina studier.

Förhoppningsvis kommer du till slutsatsen att du kan tacka ja till din plats. Vi vill gärna veta om du läst kurser tidigare och har erfarenheter av programmering. Det är t.ex. viktigt för oss att veta om du tidigare har läst kurser hos oss eller vid något annat lärosäte och därför inte kommer att registrera dig på de inledande kurserna så att vi kan dimensionera bemanning på kurserna. Det är alltså inte nödvändigt att läsa exakt de kurserna som ingår i programmet för att kunna ta den tilltänkta examen. Däremot måste man alltid uppfylla de förkunskapskrav som finns för varje kurs för att få läsa den och kurser som du eventuellt tidigare har läst kan passa in här. Vi återkommer i augusti med mer information.

På programmets hemsida https://www.miun.se/programvaruteknik finns den preliminära planeringen för de tre åren.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi erbjuder dig en fantastisk chans till en kvalificerad data- och IT-utbildning som kommer att ge dig en kandidatexamen och mycket goda möjligheter till jobb och anställning när du är klar.

Du når oss för programspecifika frågor via e-post till programvaruteknik@miun.se.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetProgramvaruteknik
Programansvarig