Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdom

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Specialistsjuksköterskeprogrammet med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdom och som student vid Mittuniversitetet.

Varmt välkommen till en utbildning som ger möjlighet att arbeta med barn, ungdomar och deras familjer, inom olika verksamheter både nationellt och internationellt. Vi ses regelbundet interaktivt men trots att utbildningen mestadels sker på distans så brukar sammanhållningen mellan deltagarna vara mycket god, och de campusförlagda träffarna innebära uppskattade möten!

  • Programkod: VHSBA
  • Anmälningskod: O7151
  • Ort: Sundsvall/Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Start: Höstterminen 2020

Kursintroduktionen kommer att ske via E-mötesverktyget ZOOM måndag den 31/8. I och med att ni registrerar er så får ni tillgång till den interaktiva plattform vi använder - Moodle - där ytterligare information finns. Om det känns främmande så är det bara att höra av sig så hjälper vi till! Den första campusförlagda träffen blir i Sundsvall mån-ons v 38 (14-16/9) med undervisning samt seminarier.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Programinformation

Plattformen Moodle används för information samt kommunikation mellan studenter och lärare, samt möjlighet för studenter att kommunicera med varandra. Men förutom det så kommer även vi att erbjuda regelbundna möten i realtid via ZOOM. I Moodle finner ni inspelade föreläsningar samt annat material som ni behöver. Det är även här ni lämnar in uppgifter osv.
När det gäller kurslitteratur i den första kursen så finner ni listan i kursplanen för OM136A.

Kursplan för OM136A

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Åter igen, varmt välkomna till att utbilda er inom ett område som är fantastiskt att få beträda! Barnen som är så speciella och oförutsägbara och som ger oss vuxna perspektiv som ingen annan kan ge - oavsett åldrar!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLena Junehag
Kursansvarig Lena Junehag, Barnsjuksköterska, universitetslektor
Hannah Källström, Barnsjuksköterska, universitetsadjunkt
Malin Rising-Holmström, Barnsjuksköterska, universitetslektor