VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Sjuksköterskeutbildning och som student vid Mittuniversitetet.

UPPDATERAT VÄLKOMSTBREV 2020.08.20 Helén Rönning heter jag och är ansvarig för hela sjuksköterskeutbildningen. Du kommer träffa mej till och ifrån i utbildningen i olika forum. För mej är det viktigt att Du känner igen, och vet vem jag är och att Du alltid kan ta kontakt vid funderingar och frågor. Du som student är viktig för mig för att kunna säkerställa en bra utbildning utifrån de förutsättnin

  • Programkod: VSSKG
  • Anmälningskod: O2021
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2020

Du är välkommen till programstart måndag den 31 augusti, Campus Sundsvall, OBS! Byte av lokal - Ny lokal är N109,Fälldinsalen som ligger i N-huset.
Grupp 1: Efternamn som börjar på A till K, träffas kl 13.15 i Fälldinsalen N109
Grupp 2: Efternamn som börjar på L till Ö, träffas kl.15.15 i Fälldinsalen N109

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5071Z8705vQQ3wZ5787Y00yY5Y97QQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Din utbildning till sjuksköterska är på heltid, och varvas under tre år mellan teori och praktik. Det innebär att Du måste bo på plats för att kunna ta del av Din utbildning på ett bra sätt. Din utbildning kommer ske i Sundsvall och omkringliggande kommuner. Det kan innebära att Du till exempel kan göra verksamhetsförlagd utbildning i Solefteå.
Sjuksköterskeutbildningen innehåller delkurser, som är olika långa. Det är viktigt att Du alltid förbereder Dig inför kursstart och inför alla moment som ingår i en kurs. Det innebär att Du kommer lära dig mer då och kunna fråga och vara aktiv under kursen på ett mycket bra sätt för Ditt lärande. Det gör du genom att ta del av kursens plan för innehåll, det vill säga kursplanen. I kursplanen står alltid vad Du ska kunna när kursen är slut och i vilken litteratur Du hittar det Du ska lära dig.Det är viktigt att Du även nu inför programstart beställer hem den kurslitteratur Du behöver inför första kursen, så Du har tillgång till böckerna redan från dag 1.

Den första kursen Du ska läsa heter; OM083G Omvårdnad GR(A) Omvårdnadens kunskapsområde 7,5 hp
Du kan hitta kursens kursplan genom denna länk; https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=23898

Den kurslitteraturen som finns i första kursen kommer Du ha med Dig genom utbildningen och är kurslitteratur Du bör köpa, eller om Du kan få tillgång till den på nätet. Det är viktigt att ha litteraturen lätt tillhands under hela Din utbildning när Du behöver den för att kunna ta del av Din utbildning på bästa sätt.

Höstterminen 2020 kommer vara covid-19 anpassad. Det innebär för Dig att all undervisning kommer ske via internet. Visa delar sker dock på campus, så Du bör vara på plats i Sundsvall för att kunna ta del av din utbildning hela tiden. Examinationer, seminarium kan också komma ges via internet. Det är viktigt att du har tillgång till stabilt nätverk (som du brukar kunna använda utan att internet kopplas ner), en bra dator, webkamera (som sitter i datorn eller en som du sätter på datorn), och ett bra headset (så du kan prata med dina kurskamrater och även hör dina kurskamrater/föreläsaren bra). Programmet som föreläsningar/examinationer ofta sker via heter zoom. Det som krävs av dig är att du laddar hem Zoom till din dator. Varje tillfälle som sker via internet via Zoom, kommer ha en länk att trycka på, och ibland även en kod som du fått del av via kursen. Det brukar gå smidigt att ansluta, precis på samma sätt som när Du ansluter till annat chatrum via nätet.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi hoppas att du ska trivas i Sundsvall och ta del av allt Sundsvall har att erbjuda! Gå gärna in på; https://visitsundsvall.se/ och se allt Sundsvall har att erbjuda. Njut av Din tid som student, hitta studiekamrater att plugga med, ta del av vad studentkåren har att erbjuda och njut av Din tid här. Vi är väldigt glada att just Du vill bli sjuksköterska! Välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetHelén Rönning
HELÉN RÖNNING
Programansvarig sjuksköterskeutbildningen
Universitetsadjunkt, PhD

MITTUNIVERSITETET
Institutionen för Omvårdnad
Besöksadress: Holmgatan 10, 851 70 Sundsvall
Rum: D238
Telefon: 010-14 27 855
E-post: helen.ronning@miun.se

Information om hur Mittuniversitetet behandlar personuppgifter: www.miun.se/personuppgifter