Ekoentreprenör för hållbar utveckling

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Ekoentreprenör för hållbar utveckling och som student vid Mittuniversitetet.

  • Programkod: NEKEG
  • Anmälningskod: B4041
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Dina studier startar med att du läser två kurser parallellt:
- MX044G Miljö och naturresurser EkoE, 15 hp.
- MX023G Hållbar utveckling - introduktionskurs, 7,5 hp.
När du har registrerat dig på dessa kurser (se hur du gör detta längre ned i detta brev) kopplas du till de båda kursernas kursplattformar (Moodle).

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X20g86560Y9QQ35Z85X3Y0Yy9003303762Q679v505Z0379QY.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Som du kanske sätt på hemsidan för programmet https://www.miun.se/utbildning/program/natur-och-miljo/ekoentreprenor-for-hallbar-utveckling/om-programmet/ så tillämpar vi en utbildningsform som kallas för blended learning, eller kombinerat lärande. Det innebär att campus- och distansstudenter undervisas som en gemensam grupp, samtidigt dagtid och att vissa moment genomförs på campus, andra på distans. Distansstudenterna behöver alltså resa till campus ibland, medan campusstudenterna alltid samlas på campus, även vid de tillfällen som undervisningen sker via ett distansverktyg.
När träffarna på campus (eller andra platser i form av studieresor) är beskriver vi på programsidan för dig som läser på programmet https://www.miun.se/student/minastudier/grupper/ekoentreprenor/. På denna sida lägger vi även upp information om kommande kurser, praktikplatser, valbara kurser och intressanta konferenser, så den är bra att hålla koll på under hela din studietid.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Om du har frågor om antagning, kursadministration etc. är du välkommen att kontakta Fakultetshandläggare Britt Edlund, britt.edlund@miun.se (hon är också den som har bäst koll på allt som rör allt och även oss lärare =) så hon är en bra första kontakt för många frågor).

Ser fram emot att träffa er i augusti och få höra om era tankar om studierna och hur ni vill använda denna utbildning!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna Longueville
Programansvarig Ekoentreprenör för hållbar utveckling, Ekoteknik och hållbart byggande