VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Psykologprogrammet och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du valt att läsa Psykologprogrammet här hos vid Mittuniversitetet i Östersund. Vi ser fram emot att följa dig och dina kursare genom utbildningen.
Vi är en liten utbildning med nära kontakter mellan Universitet och samhälle. Vi satsar på yrkesförberedande moment och har en profilering mot stark vetenskaplig skolning och kritiska perspektiv på psykologi.

  • Programkod: SPYGA
  • Anmälningskod: P4771
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Terminen startar med ett upprop fredagen den 27/8, kl 10:15-12 (se länk för schema) och därefter tar fadderkursen över för att välkomna er under helgen. Vecka 35 startar undervisningen med full fart. I tillägg kommer vi träffas de första veckorna för att ni ska bli introducerade till utbildningen i sin helhet och till vad det innebär att vara student på vår Psykologutbildning.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen utgörs av heltidsstudier. I normala fall är utbildningen förlagd till Campus Östersund, och FÖR ER PÅ PSYKOLOGPROGRAMMETS TERMIN 1 PLANERAS OCKSÅ FÖR ATT ALL UNDERVISNING SKA GENOMFÖRAS PÅ CAMPUS I HÖST. Observera att upplägget kan komma att ändras utifrån eventuella nya direktiv så håll dig uppdaterad via MIUNs hemsida, välkomstbrevet och schemat.
Utifrån de direktiv som gäller för närvarande planeras för distansundervisning för merparten av våra övriga kurser på Psykologprogrammet.

Inför kursstart av den första kursen, 'Psykologi som vetenskap' (PS174G), förväntas du ha satt dig in i kursupplägget och ha införskaffat litteraturen. Den informationen finner du i kursplanen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Ännu en gång, varmt välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetElisabet Rondung
Elisabet Rondung, programansvarig Psykologprogrammet elisabet.rondung@miun.se