Risk- och krishanteringsprogrammet

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Risk- och krishanteringsprogrammet och som student vid Mittuniversitetet.

Vi som arbetar på programmet ser fram emot att lära känna dig och arbeta tillsammans med dig och dina kurskamrater under de kommande åren.

  • Programkod: SRIKG
  • Anmälningskod: M4331
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Introduktion till Risk- och krishanteringsprogrammet sker i sal F214 den 30 augusti. Vi har delat in er i två mindre grupper för att alltför många studenter inte ska trängas på samma plats. Det första passet är kl 9:15-10:30 och det andra passet kl 10:45-12:00. Du kommer att få ett e-postmeddelande några dagar innan kursstart med information om vilket pass du ska gå på.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/riqQo9QQX00Z5yQ0075276ZZ690q8YoZ1YQvY3wQ0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Vid programintroduktionen får du detaljerad information om utbildningens upplägg och innehåll. Det blir också mer allmän information om studier på universitetsnivå. I samband med introduktionen kommer vi att bjuda på fika. Om du äter någon form av specialkost är det bra om du meddelar det till någon av oss programansvariga senast den 25 augusti. Du hittar kontaktuppgifterna nedan.

Den första kursen Sociologi (A) Risker och kriser i samhället startar på tisdag den 31 augusti. I enlighet med Mittuniversitetets Coronaanpassning så tillhör ni en av de kurser som prioriteras för Campusundervisning. Det innebär att kursen helt kommer att bedrivas som en Campusbaserad kurs: såväl föreläsningar som seminarium kommer att genomföras på plats. Föreläsningarna kommer att ske i föreläsningssalar där det finns gott om utrymme så att ni ska kunna hålla avstånd till varandra för att minska risken för smittspridning. I samband med vissa kurstillfällen är ni indelade i mindre grupper.

Här hittar du välkomstbrevet för Sociologi (A) Risker och kriser i samhället: www.miun.se/ht2021_SO103G_M4351

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Hör gärna av dig till någon av oss programansvariga om du har några frågor. Annars ses vi den 30 augusti!


Minna Lundgren: minna.lundgren@miun.se
Jennie Olofsson: jennie.olofsson@miun.se

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMinna Lundgren
Programansvarig