Magisterprogram i sociologi med inriktning mot forskning

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Magisterprogram i sociologi med inriktning mot forskning och som student vid Mittuniversitetet.

  • Programkod: SSFOA
  • Anmälningskod: M4341
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Programmet inleds med en introduktionsträff måndag 30 augusti där vi går igenom programmets upplägg. Träffen sker via zoom, följ länken: https://miun-se.zoom.us/j/69470465835?pwd=a2t2WUkycEZvKy9vVUtzOVN4WVdVUT09

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ71Z9371Y0ZyQ001755Y66Q5.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Magisterprogrammet ges på helfart och består av tre kurser:
1. Vetenskapsteori och forskningsmetod (15 hp)
2. Sociologisk teori (15 hp)
3. Uppsats (30 hp).

Den mesta undervisningen sker via seminarier 1-2 ggr/vecka, till vilka studenterna förväntas ha förberett sig enskilt eller i grupp. Seminarierna är obligatoriska, vilket innebär att närvaro krävs för att bli godkänd på kurserna.

Den här hösten står vi inför speciella utmaningar i och med att vi har att ta hänsyn till hur vi träffas utifrån universitetets corona-anpassning av undervisningen. Med anledning av detta har vi bestämt att lägga den första kursen om 15 hp endast online via zoom, med hopp om att därefter kunna ses fysiskt i olika grupper.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Förbered dig inför programmet genom att köpa in den litteratur som finns listad i kursplanen för den första kursen, Vetenskapsteori och forskningsmetod 15 hp. Gå också gärna in på lärplattformen, Moodle, där mer information om programmet och enskilda kurser läggs upp inför terminsstart.

Vi hoppas att du ska få en givande tid som student på Magisterprogrammet i sociologi vid Mittuniversitetet!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetKarin Jarnkvist
Programansvarig

och Ann-Zofie Duvander, programansvarig