VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Datateknik och som student vid Mittuniversitetet.

Under de kommande tre åren har du alla möjligheter för att skapa en framgångsrik karriär inom datateknik.
Vi som är programansvariga heter Nayeb Maleki och Jimmy Åhlander.

  • Programkod: TDATG
  • Anmälningskod: F2991
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Läsåret börjar 30/8 med kursstarter i programmets första kurser. Du hittar aktuella tider i schemalänken nedan. Ett gemensamt välkomstmöte för nya studenter kommer senare under samma vecka. Det finns inga officiella upprop för programmet men det kommer även att komma ett introduktionsmöte med programansvariga längre fram.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom Schema för programmet Datateknik. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 16 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen (3 förutbildningspoäng för preparandkursen och 30 högskolepoäng för programstudierna). Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs för matematik på högskolan, MA015X, se www.miun.se/sommaren2021_ma015x_K4059 . Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.

Kursen startar med ett kort upptaktsmöte via nätet måndagen den 16 augusti kl. 10.15 via länken miun-se.zoom.us/j/904296787. Mötet är i e-mötesverktyget Zoom, vilket du kan hitta information om på sidan miun.se/student/zoom.

Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!

Din utbildning börjar därefter till hösten med kurserna DT155G Grundläggande datavetenskap och JO011G Kommunikation i tal och skrift. I schemalänken ovan ser du de inplanerade aktiviteterna i kurserna.

I kursplanerna hittar du den litteratur du behöver för båda kurserna. Som nämns ovan finns alla våra kursplaner på miun.se/kursplaner. Nedan hittar du länkar direkt till kursplanerna för de två första kurserna:
Grundläggande datavetenskap
Kommunikation i tal och skrift

Under hösten kommer undervisningen initialt bedrivas både över campus och distans. I schemat ser du vilka aktiviteter som planeras för campus och distans. Aktiviteter som ges på campus har en lokal angiven, t.ex. svl L111. Det betyder Sundsvall, Hus L, rum 111. Aktiviteter som ges på distans har generellt istället lokal angiven som Zoom med en länk till ett digitalt mötesrum. Se till att du har ett fungerande headset och webbkamera inför dessa aktiviteter. Dina kursansvariga kommer att mer detaljerat gå igenom hur varje kurs är upplagd under kursstarterna.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram emot att träffa dig till hösten. Du är alltid välkommen med dina funderingar.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetNayeb Maleki
Programansvarig