Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i grundskolans årskurs 4-6 och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada över att du har valt att studera vid Mittuniversitetet och lärarutbildningen - en utbildning som du
förhoppningsvis kommer finna mycket intressant och lärorik! I din utbildning kommer du få möjlighet att lära och utvecklas för din kommande profession som Grundlärare för åk 4-6. Tillsammans med oss lärare på lärarutbildningen har du många roliga utmaningar framför dig.

  • Programkod: ULÄUG
  • Anmälningskod: T2961
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Utbildningen börjar den 30/8 kl 10.15 med ett upprop som sker på Campus Sundsvall. I vilken sal uppropet sker framgår av schemat för den första kursen Utbildningsvetenskaplig kärna I (UVK I), Kurskoden är PE213G. Du kommer sedan ha undervisning hela första veckan. I välkomstbrevet för kursen hittar du mer information. För att hitta finns Campuskartor till din hjälp på Mittuniversitetets hemsida.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen du valt ges som Campus - distans, en modell som innebär att du har träffar på Campus 5-6 tillfällen per termin då du förväntas delta på plats i Sundsvall. Varje Campustillfälle omfattar 3-5 dagar. Mellan dessa campusveckor genomförs utbildningen på distans i form av självstudier, grupparbeten, undervisning och examinationer. Det finns både schemalagda träffar och träffar som du planerar själv tillsammans med dina studiekamrater. Veckorna 35, 40, 44, 47, 50 och vecka 2 är campusveckor för den första terminen ht 2021.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser fram mot att få träffa dig som student så ännu en gång, varmt välkommen till oss på lärarutbildningen vid Mittuniversitetet.
Väl mött i augusti!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLinda Eriksson
Programansvarig