Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Grundlärare med inriktning mot arbete i förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 och som student vid Mittuniversitetet.

Roligt att du har valt att studera vid Mittuniversitetet och lärarutbildningen - en utbildning som du förhoppningsvis kommer finna mycket intressant och lärorik! Den första veckan i Sundsvall kommer ni ha undervisning hela veckan och ni får information om detta i välkomstbrevet för kursen UVK I PE212G.

  • Programkod: ULFGG
  • Anmälningskod: T2951
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

Utbildningen börjar den 30 augusti kl 10.15 med ett upprop. Vilken sal du ska komma till finner du i välkomstbrevet för första kursen som har kurskod PE212G. Där hittar du också schema och ytterligare information som gäller för första kursen som heter UVK I (utbildningsvetenskaplig kärna). Campuskartor finns att tillgå på Mittuniversitetes hemsida.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/riqQ7731X30Z0QQ0Z95g7YoZ66006Y78Z01vQY6Q5yo9Q6q6.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen ges i en Campus - distansmodell med träffar på Campus i Sundsvall 5-6 tillfällen per termin då du förväntas delta på plats i Sundsvall. Varje Campustillfälle omfattar 3-5 dagar. Mellan dessa träffar sker kontakter via internet, både schemalagda träffar och träffar som studiegruppen planerar. De veckor som du ska vara på campus höstterminen 21 är v. 35, 40, 44, 47, 50 och 2.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång varmt välkommen till oss på Mittuniversitetet och lärarutbildningen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSara Dahlqvist
Sara Dahlqvist, Programansvarig för grundlärarprogrammet med inriktning
förskoleklass - grundskolans årskurs 3