Lärarutbildning - Förskollärare

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Lärarutbildning - Förskollärare och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du valt att gå din utbildning hos oss och hoppas att du kommer att finna den intressant och lärorik. Utbildningen startar den 30 augusti 10.15 med upprop och programintroduktion.

Här kommer lite övergripande programinformation, mer information finns i välkomstbrevet för kursen PE231G.

  • Programkod: ULFÖG
  • Anmälningskod: T2891
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2021

På grund av coronapandemin kommer alla aktiviteter och undervisning att genomföras i mindre grupper. Inför starten av programmet kommer vi därför att dela in er i grupper som håller ihop under veckan. Information om gruppindelning kommer att finnas i Moodle. Det är därför viktigt att du registrerar dig på din första kurs, PE231G innan du kommer till uppropet måndag den 30/8.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g76560YvQQ71Z9773Y0ZyQ001713Y69Q6.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen bedrivs i distansform med samling vid campusträffar i Sundsvall med exempelvis
gruppaktiviteter, föreläsningar och examinationer. Vid dessa träffar förväntar vi oss deltagande. Mellan campusträffarna sker kontakter mellan lärare och studenter, undervisning och studier sker då via lärplattformen Moodle och med Zoom. Undervisningen genomförs delvis tillsammans med Östersundsgruppen.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång varmt välkommen till vår utbildning och dina studier till förskollärare!


Anna Nelding

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetAnna Nelding
Programansvarig