Masterprogrammet i folkhälsovetenskap

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Eventuella förändringar med anledning av Covid-19
Mittuniversitetets utbildningar är planerade utifrån rådande läge och rekommendationer från våra myndigheter. Eventuella förändringar i exempelvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer kan innebära förändringar i utbildningarnas upplägg och planering. Håll dig uppdaterad om läget genom att läsa ditt välkomstbrev igen inför kursstarten. Läs mer om Mittuniversitetets arbete med anledning av coronaviruset och Covid-19 på www.miun.se/corona.

Hej!
Varmt välkommen till Masterprogrammet i folkhälsovetenskap och som student vid Mittuniversitetet.

Program- och kursintroduktionen blir måndagen den 30 augusti kl 15:00-17:00 via bildkonferenssystemet Zoom. Länken hittar du i lärplattformen Moodle som du kommer åt när du registrerat dig i programmets första kurs.

  • Programkod: VFOMA
  • Anmälningskod: N2241
  • Ort: Flexibel
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Start: Höstterminen 2021

Första kursen i programmet heter Hälsovetenskap och har kurskod FH007A. Du hittar kursplanen med kurslitteratur med hjälp av kurskoden i studentportalen. Låna eller beställ kursböckerna i god tid innan kursen börjar.

Programinformation

Utbildningen och kurserna använder lärplattformen Moodle. Kurserna i programmet kommer att vara helt webbaserade med föreläsningar och seminarier via webben (Zoom). Att läsa distansutbildning utan träffar på campus vid Mittuniversitetet innebär att du studerar självständigt på din hemort eller var än du befinner dig och att du har kontakt med lärare och kurskamrater via en ständigt öppen kurssida i lärplattformen Moodle. Diskussioner och inlämningsuppgifter är också i lärplattformen Moodle. Kursspråk är svenska och engelska.

Programmets första kurs är upplagd utifrån fem olika lärmoment/examinationsuppgifter spridda över de tio veckor som kursen går. Första inlämning (Lärmoment 1) är cirka en vecka efter kursstart.

De ingående momenten i kursen Hälsovetenskap:
Lärmoment 1a+b: Hälsa och Ohälsa: begrepp och fenomen
Lärmoment 2: Processer i samhället och dess betydelse för hälsan
Lärmoment 3: Principer för att främja hälsa och förebygga ohälsa
Lärmoment 4: Att mäta hälsa och ohälsa
Lärmoment 5: Individuell skriftlig uppgift

Inom alla lärmoment kommer ni att läsa in er på kurslitteraturen och utifrån dessa göra
inlämningsuppgifter som presenteras på lärplattformen Moodle, och därefter förväntas ni diskutera era egna och andras inlägg på ett systematiskt och akademiskt sätt.

Om du har problem med tillgång till Moodle-plattformen, vänligen kontakta Helpdesk på universitetet, epost: helpdesk@miun.se eller telefon: +46 (0)10-142 80 00

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetEija Viitasara
Docent i folkhälsovetenskap