Ekoteknik | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Ekoteknik och som student vid Mittuniversitetet.

  • Programkod: NEKOG
  • Anmälningskod: B4081
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Introduktion till programmet samt till de två första kurserna ges den 29-30/8 (se schemat).

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50gQ7560YvQQ75Z9577Y0Zy9007304Y62Q079.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Dina studier startar med att du läser två kurser parallellt:
- MX046G - Naturvetenskaplig introduktion till miljövetenskap för entreprenörer, 15 hp.
- MX023G Hållbar utveckling - introduktionskurs, 7,5 hp.
När du har registrerat dig på dessa kurser (se hur du gör detta längre ned i detta brev) kopplas du till de båda kursernas kursplattformar (Moodle).

Utbildningsprogrammet i ekoteknik tillämpar en utbildningsform som kallas för blended learning, eller kombinerat lärande. Det innebär att campus- och distansstudenter undervisas som en gemensam grupp, samtidigt dagtid och att vissa moment genomförs på campus, andra på distans.

Distansstudenterna behöver alltså resa till campus ibland, medan campusstudenterna nästan alltid samlas på campus, även vid de tillfällen som undervisningen sker via ett distansverktyg (Zoom).

Det första obligatoriska tillfället då alla studenter skall vara på plats är vecka 37, måndag den 12 september reser ni från Östersund till Jämtlandsfjällen (Bydalen) för en fältvecka tillsammans med våra andra program, Ekoentrepenör och Ekoingenjör. Ni kommer tillbaka till Östersund på fredag eftermiddag den 16 september. Mer praktisk information om resan kommer efter kursstart.

Samläsning sker mellan distans- och campusstudenter samt mellan våra tre olika ekoprogram -Ekoteknik, Ekoingenjör och Ekoentreprenör för hållbar utveckling. Det gör att klassen blir stor och ger många tillfällen till erfarenhetsutbyte för dig som studerar. Du kommer också att samläsa med internationella studenter, vilket bidrar till ett internationellt perspektiv på miljöfrågor. Det innebär också att utbildningen ges på engelska.

För att ge en möjlighet att fräscha upp kunskaperna inför den första matematikkursen erbjuder vi en preparandkurs i matematik som ges på distans två veckor innan terminsstart, vecka 33 och 34. Kursen berättigar till studiemedel, men kan inte ingå i examen. Ange i så fall till CSN att studierna börjar den 15 augusti och att du läser 33 poäng under höstterminen. Mer information om preparandkursen finns i välkomstbrevet till Preparandkurs i matematik MA002H, se www.miun.se/sommaren2022_ma002h_k4079. Där finns även en länk till exempel på uppgifter som man bör kunna lösa. Vi rekommenderar att du gör uppgifterna för att se vad du kan.
Obs! Om du avser att gå kursen så tänk på att försöka skaffa boken (Matematik startbok ISBN 9789144134024) i förväg då kursen är kort!
Bra att veta: Det är upplaga 3 av kursboken som är kurslitteratur enligt kursplanen, men även tidigare upplagor fungerar att använda.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSara Norström
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-27