Journalistprogrammet | miun.se

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Journalistprogrammet och som student vid Mittuniversitetet.

Jag heter Mattias Vesslegård och är programansvarig för journalistutbildningen. Jag ser fram emot att få vara en av många lärare som utbildar dig till en modern och kompetent journalist.

  • Programkod: SJUPG
  • Anmälningskod: I2661
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Måndag den 22 augusti kör vi igång med ett upprop!
Vi gör det i Hus L, sal L111, klockan 13.00.

Om du vill behålla din plats, men är förhindrad att närvara måste du meddela kerstin.nystrom@miun.se

Här kan du se varför du gjort rätt som sökt dig till oss och vad våra tidigare studenter jobbar med idag.
https://www.youtube.com/watch?v=mtU_pcADEII

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Måndag 22 augusti upprop i L111.

Denna vecka har vi "välkomstvecka". Den är fylld av information om utbildningen och en del sociala aktiviteter under ledning av studenternas linjeförening JFS.

Aktuell litteratur för den första kursen Introduktion till journalistik, som börjar måndag 29 augusti, står i kursplanen som du hittar på www.miun.se/kursplaner
För att hitta rätt kurs skriver du in kurskoden JO102G i sökfältet. Det finns ingen bokaffär som säljer kurslitteratur i Sundsvall, så det är en god idé att beställa litteraturen i god tid innan kursstart.

Praktisk information:
För att hålla dig uppdaterad nu under sommaren fram till terminsstart och möta dina framtida studiekamrater på nätet föreslår jag att du går med i Facebookgruppen ”Vi som sökt journalistutbildning 2022 på Mittuniversitetet” https://www.facebook.com/groups/4579465648823452
Där kommer löpande information om välkomstveckans evenemang och mycket annat du behöver veta i väntan på att utbildningen börjar. Du kan även själv ställa frågor där.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Från den 9 augusti kan du nå mig, Mattias Vesslegård, programansvarig för journalistutbildningen på mattias.vesslegard@miun.se eller tel:076 527 91 57.
Kerstin Nyström är fakultetshandläggare och har koll på det mesta om utbildningen: kerstin.nystrom@miun.se eller tel:010-142 88 01. Kerstin når du från 11 augusti.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetMattias Vesslegård
Programansvarig/adjunkt

Sidan uppdaterades 2021-10-27