VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Kommunikations- och PR-programmet och som student vid Mittuniversitetet.

Jag som skriver det här välkomstbrevet till dig som antagits heter Lena Lundgren och är programansvarig för Kommunikations- och PR-programmet.

  • Programkod: SKOPG
  • Anmälningskod: I2171
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Måndag 22 augusti kör vi igång med ett obligatoriskt upprop i hus L, sal L111, klockan 14.

Uppropet är obligatoriskt och kräver din personliga närvaro. Om du vill behålla din plats, men är förhindrad att närvara måste du meddela kerstin.nystrom@miun.se

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g77560YvQQ31Z9577Y0ZyQ003764Y68Q0.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Måndag 22 augusti kör vi igång med obligatoriskt upprop i hus L, sal L111, klockan 14.

Denna vecka har vi "välkomstvecka". Den är fylld av information om utbildningen och en del sociala aktiviteter under ledning av studenternas linjeförening Commit.

Terminen startar måndag den 29 augusti.
När det gäller litteraturen till de första kurserna föreslår jag att du beställer den i god tid innan kursstart. Det finns ingen bokhandel i Sundsvall som har kurslitteratur i lager. Klicka dig fram till kursplanen och ta reda på vilken litteratur som gäller på er första kurs. Här är länken till kursplanerna www.miun.se/kursplaner
Ni kommer läsa två kurser parallellt. För att hitta rätt kursplaner skriver du in kurskoden MK070G (Introduktion till MKV) samt MK101G (Yrkesroll I) i sökfältet.

Och för att kunna fylla på med lite mer extra information om KomPR, våra kurser, spännande branschsamarbeten och mer detaljerad information om välkomstveckan så har vi startat en tillfällig Facebookgrupp som kommer att vara öppen juni – augusti. Vi kommer också att lägga ut lite bilder där, samt länka till kursplan och schema. Vi kommer även till och från under sommaren att svara på frågor som ni kanske har om utbildningen. Här kommer du också att se gruppindelningen av klassen till kursstarten.

För att hålla dig uppdaterad nu under sommaren fram till terminsstart den 29 augusti och för att möta dina framtida studiekamrater på nätet föreslår jag att du går med i Facebookgruppen ”Vi som sökt KomPR 2022 på Mittuniversitetet”, den finns på följande länk: https://www.facebook.com/groups/988126795238479
Har ni inte Facebook så kollar vi också e-post då och då under sommaren och nås på lena.lundgren@miun.se och kerstin.nystrom@miun.se

Från och med 15 augusti nås jag även på tfn 070-547 09 70. Den 15 augusti når ni även vår fakultetshandläggare Kerstin Nyström på kerstin.nystrom@miun.se eller 010-142 88 01.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Nu vet du det mest nödvändiga inför terminsstarten. Jag ser verkligen fram emot att träffa dig och alla dina klasskamrater i KOMPR22 under välkomstveckan och vid kursintroduktionen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLena Lundgren
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-27