Masterprogrammet i pedagogik med inriktning mot professionsutveckling och forskning | miun.se

Masterprogrammet i pedagogik med inriktning mot professionsutveckling och forskning

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Masterprogrammet i pedagogik med inriktning mot professionsutveckling och forskning och som student vid Mittuniversitetet.

Vi ser fram mot att få lära känna dej under de kommande åtta terminer som du kommer att studera hos oss för att avsluta dina studier med en masterexamen i pedagogik våren 2026

  • Programkod: SPFAA
  • Anmälningskod: T2791
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Distans
  • Studiefart: 50%
  • Start: Höstterminen 2022

Programstart sker den 29 augusti, kl 15.00 - 16.00 i en videokonferens via ZOOM följ/kopiera denna länk, https://miun-se.zoom.us/j/63547891785. Vid detta tillfälle ges information om programmet som helhet, vilka val som är möjliga att göra och annat du kan behöva känna till när du börjar programmet.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom www.miun.se/schemasok. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Enligt utbildningsplanen för Masterprogrammet i pedagogik med inriktning mot professionsutveckling och forskning sker viss parallelläsning med Magisterprogrammet med inriktning mot professionsutveckling, det första året.

Samtliga kurser inom Masterprogrammet ges även som fristående kurs. Det innebär att du samläser samtliga kurser med studenter som läser enstaka kurser som fristående.
De första kurserna, motsvarande 45 hp sker även samläsning med studenter på Magisterprogrammet i pedagogik. Detta betyder att studentgruppen kommer att variera något över tid i de i programmet ingående kurserna.

Utbildningen bedrivs till stor del genom självstudier, det vill säga stort eget ansvar för studierna.

För att kunna ta del av och delta i de olika läraktiviteter som erbjuds i respektive kurs som ingår i programmet som leder fram till masterexamen i pedagogik, behöver du tillgång till dator med stabil internetuppkoppling. Din dator ska vara utrustad med både mikrofon, headset och kamera för att underlätta och möjliggöra kommunikation mellan dej, studiekamrater och lärare.

Varje termin består av en till två kurser beroende på omfattningen av respektive kurs. Varje kurser har en egen kursplan som beskriver respektive kurs behörighetskrav, syfte, lärandemål, kurslitteratur, examination med mera. Kursplaner och litteraturlistor revideras inför varje termin, se därför till att du har tillgång till den senaste versionen.

Den kurs som inleder studierna på programmet v 35 har kurskod PE073A, Ledarskap och utveckling av pedagogiska verksamheter l. Kursen omfattar 7,5 hp. Kursansvarig för den kursen är Maria Styf, lektor/fil dr i pedagogik. För mer information, se den aktuella kursens välkomstbrev.

Om har läst Rektorsprogrammet har du möjlighet att tillgodoräkna dej 30 hp av den utbildningen i din Masterexamen i pedagogik med inriktning mot professionsutveckling och forskning. Vänligen kontakta programansvarig för mer information och upplägg av dina studier.

Har du frågor om de olika kurserna som ingår i programmet vänder du dej direkt till den som är kursansvarig för den aktuella kursen (kontaktuppgifter finner du i den övergripande informationen om programmet i kursrummet för programmets första kurs) eller programansvarig.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Varmt välkommen!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetSofia Eriksson-Bergström
Sofia Eriksson Bergström, programansvarig.

Sidan uppdaterades 2021-10-25