VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till Psykologprogrammet och som student vid Mittuniversitetet.

Vi är glada att du valt att läsa psykologprogrammet hos oss vid Mittuniversitetet i Östersund och ser fram emot att följa dig och dina kursare genom utbildningen.
Vi är en liten utbildning med nära kontakt mellan lärare och studenter. Vi satsar på yrkesförberedande moment och har en profilering mot stark vetenskaplig skolning och kritiska perspektiv på psykologi.

  • Programkod: SPYGA
  • Anmälningskod: P4541
  • Ort: Östersund
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Start: Höstterminen 2022

Terminen startar med ett upprop fredagen den 26/8, preliminärt kl 10:15-12 (se länk för schema nedan) och därefter tar fadderklassen över för att välkomna er under helgen. Vecka 35 startar undervisningen med full fart. Dessutom kommer vi träffas för att ni ska bli introducerade till utbildningen i sin helhet och till vad det innebär att vara student på vårt psykologprogram.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/student/ri1X5011Z5808vQQ3wZ5794Y05yY5Y97QQ.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.

Programinformation

Utbildningen utgörs av heltidsstudier. I normala fall är utbildningen förlagd till Campus Östersund, och det är också så vi planerar inför höstterminen 2022. Det innebär att all undervisning och alla examinerande moment genomförs på campus. In undantagsfall, tex vid vissa gästföreläsningar, kan distansundervisning förekomma, men vår utbildning är i grunden helt campusbaserad. Med de senaste årens erfarenheter av plötsliga omställningar vill vi dock påminna om att upplägget kan komma att ändras utifrån eventuella nya direktiv, så håll dig uppdaterad via MIUNs hemsida, välkomstbrevet och schemat.

Första terminen läser du två kurser:
• Psykologi som vetenskap (PS174G), 6hp. Läses vecka 35-38. Länk till kursplan: https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31192
• Perception, emotion, kognition och inlärning (PS175G), 24 hp. Fyra delkurser som läses vecka 39-02. Länk till kursplan: https://www.miun.se/utbildning/kursplaner-och-utbildningsplaner/Sok-kursplan/kursplan/?kursplanid=31824

Inför varje kursstart förväntas du ha satt dig in i kursupplägget och ha införskaffat litteraturen. Du hittar den information du behöver för detta i kursplanen. Två dagar innan kursstart startar får du också tillgång till kursrummet i lärplattformen Moodle. Där hittar du ytterligare information om kursen.
Om du är intresserad av att se hur hela din utbildning ser ut, kan du få en bra översikt i utbildningsplanen (se länk ovan). Varje kurs i utbildningsplanen har en egen kursplan. Du kan söka efter kursplaner på denna sida: https://www.miun.se/kursplaner

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Glömt dina inloggningsuppgifter?

2. Läs igenom aktuell utbildningsplan för ditt program
För att hitta kursplaner för de kurser som ingår i programmet kan du använda vår ”kursplansök”, www.miun.se/kursplaner. I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast tre arbetsdagar före kursstart.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar checklista för nya studenter, information om studentbostäder och Mittuniversitetets studenttjänster med mera på www.miun.se/antagen

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi önskar dig återigen varmt välkommen till oss på Mittuniversitetet och Psykologprogrammet!

Och slutligen, en hälsning från era faddrar (studenter på de högre terminerna som kommer ta hand om er den första tiden): På studentkårens hemsida och i facebookgruppen "MIUN Psykettor HT2022" finns info om insparken. Kontakta gärna någon av faddrarna via gruppen om ni har frågor som rör insparken.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetElisabet Rondung
Programansvarig

Sidan uppdaterades 2021-10-19